Finnboat-jäsenyritysten
tuote- ja palveluhakuJäsenyydessä on voimaa!

Finnboat jäsenyys on merkki luotettavuudesta. Kiristyvän kilpailun maailmassa nopealiikkeisyys on tärkeää ja se jolla on parhaimmat tiedot, ammattitaito ja verkosto pärjää paremmin kuin yksinäinen puurtaja. Kuuluminen isompaan porukkaan tuo tietoa ja tietohan on valtaa. Venealan Keskusliitto Finnboat ry ja sen jäsenyhdistykset ovat alan ammattilaisten itsensä luoma organisaatio joka palvelee heitä itseään.

Jäseneksi johonkin Finnboatiin kuuluvaan yhdistykseen haetaan täyttämällä jäsenhakemuskaavake(jäsenyyttä suoraan liiton alaisuuteen haetaan vapaamuotoisella kirjeellä). Hakemukseen liitetään oikeaksi todistettu jäljennös viimeisimmästä tilinpäätöksestä sekä kaupparekisteriote. Jäsenyyttä voivat hakea kaikki alan yritykset, joiden kotipaikka on Suomessa. Kussakin yhdistyksessä on oma johtokuntansa, jotka kaikki käsittelevät vain oman yhdistyksensä jäsenhakemukset. Liiton hallitus ei käsittele tai ota kantaa yhdistyksille tuleviin hakemuksiin. Jäsenhakemuspaperit ovat aina luottamuksellisia.

Kun jäsenyys on hyväksytty, lähetetään yritykselle lasku liittymismaksusta. Se on suuruudeltaan 170 euroa, eikä sen lisäksi liittymisvuonna peritä enää erillistä jäsenmaksua. Suunnittelijajäsenten liittymismaksu on 150 euroa. Kun yritys on maksanut jäsenmaksunsa, se on oikeutettu mm. saamaan veloituksetta erilaisia liiton julkaisuja. Niin ikään esimerkiksi huvivenedirektiivin mukainen Omistajan Käsikirja maksaa nyt yritykselle 190 euroa, kun se Finnboatiin kuulumattomalle firmalle maksaa 380 euroa.

Mitä jäsenmaksulla oikein saa? No, sillä voi saada vaikkapa yli 50 kansainvälistä venealan toimittajaa testaamaan yrityksen valmistamaa uutuusvenettä kolmen päivän ajaksi. Tai sillä voi saada näyttelypaikan Helsingin uivasta venenäyttelystä 25% halvemmalla kuin Finnboatiin kuulumaton yritys. Näitä internetsivuilta löytyy useita esimerkkejä palveluista, joita liiton toimisto tuottaa jäsenkunnalleen pelkkää jäsenmaksua vastaan.

Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäpätöisimpänä täytyy muistaa jäsenyritysten välinen tiedonvaihto, yhteiset tapaamiset, mukava yhdessäolo ja mielipiteiden vaihto. Esimerkkeinä mainittakoon liiton syys- ja kevätkokouspäivät, joihin osallistuu yleensä yli sata jäsenyritysten edustajaa.

Sivun alkuun