10.02.2012

VUODEN VENEILYTUOTE 2012 -ÄÄNESTYS

Osallistu Vuoden Veneilytuotteen valintaan, voit voittaa Yamaha F2.5-perämoottorin, jonka lahjoittaa Konekesko Oy Marine!

Pääset äänestämään tämän linkin kautta. Äänestysaika päättyy perjantaina 17.2.2012 klo 19.00. Tulokset julkistetaan ja arvonta äänestäneiden kesken suoritetaan lauantaina 18.2.2012 klo 14.30 Messukeskuksessa 4-hallin ohjelmalavalla.

Kaikki kilpailutuotteet ovat nähtävillä myös Vene 12 Båt -messuilla.

Vuoden Veneilytuotteeksi 2012 ovat ehdolla (tuotteet satunnaisessa järjestyksessä):

1. Storm -kiinnitysköysi

Uusi materiaali tekee koko köydestä joustavan, jolloin erilliset joustimet voidaan jättää pois. Kiinnittymisen helpottuminen lisää turvallisuutta. Tuote sopii sekä käyttötarkoitukseltaan että hinnaltaan kaikille veneilijöille.


2. Spinlock Deckvest Lite 170N -pelastusliivi

Helppokäyttöisyys ja hyvä istuvuus madaltavat käyttökynnystä. Se lisää turvallisuutta, samoin määritelmän vaatimusta suurempi "ylimääräinen" 20 N noste. Kun yksi koko sopii eri käyttäjille, liivien tarjollapito ja varastointi myymälöissä helpottuvat.


3. Stormforce One "Pelastava veneilyasu"

Helppokäyttöisempi vaihtoehto varsinaisille pelastautumispuvuille, suojaavampi kelluntahaalareille. Tavalliselle veneilijälle antaa mahdollisuuden venyttää kautta keväällä ja syksyllä, pitkiä kausia veneileville tuo lisäturvaa ja mukavuutta.


4. Raymarinen kämmenlämpökamera

Sinänsä tutun huipputeknologian soveltaminen tuotteeseen suuren yleisön hintaluokassa - joskin sen ylärajalla - on kiitettävää. Samoin se, että uudella elektroniikalla luodaan tuote perinteisen, silmähavainnoin tehtävän navigoinnin tukemiseen.


5. Wallas-lämmittimen kaukokäynnistin

Nokkela, nykyaikainen tapa ratkoa ongelmaa, joka ehkä on pienehkö, mutta pohjoisen säässä veneilevillä yleinen.


6. True Design -komposiittiläpiviennit

Materiaalien ja toimintatavan valinnalla on ratkaistu merkittävistä ikuisuusongelmista korroosio sekä jäätymisen aiheuttamat venttiilien rikkoutumiset. Näin vähennetään perinteisten materiaalien aiheuttamaa huollon tarvetta ja pidennetään veneen ikää.


7. Garmin GDL40 -säävastaanotin

Mielenkiintoinen esimerkki veneilyelektroniikan integroitumisesta puhelin- ja dataverkkoihin. Nyt saa säätiedot plotterille, mitä saammekaan ensi vuonna?


8. Garmin GTU10 -seurantalaite

Kohtuuhintainen, helposti asennettava, valmis kokonaisuus lisäturvaksi suojaamaan arvokasta investointia: omaa venettä.


9. Standard Horizon HX852F kannettava VHF/DSC

Useita toimintoja suhteellisen edullisesti yhdistävä laite tuo kannettavuudellaan lisää turvallisuutta avo- tms. veneisiin, joihin vastaavan veneilyelektroniikan asentaminen kiinteästi ei ole mahdollista tai järkevää.


10. Vetus Rimprice -keulapotkuri

Keulapotkurien yleistyessä myös keskikokoisissa veneissä, tarjoaa kolme merkittävää etua: tilansäästöä rungon sisäpuolisen moottorin verran, pidempiä käyttöjaksoja ylikuumentumisvaaran puutuessa sekä hiljaisuutta niin käyttäjän kuin naapuriveneilijöiden mielenrauhaksi.