Finnboat-jäsenyritysten
tuote- ja palveluhaku

19.12.2018

Anders Kurtén Venealan Keskusliiton puheenjohtajaksi, Jouko Hujusta kunniajäsen

Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Buster, Yamarin ja Cross-veneitä valmistavan Inhan Tehtaat Oy Ab:n tuotekehitysjohtaja Anders Kurtén. Hän seuraa tehtävästä vuoden lopussa luopuvaa Jouko Hujua, joka on kutsuttu Finnboatin kunniajäseneksi tunnustuksena hänen 21 vuoden esimerkillisestä työstään liiton toimitusjohtajana sekä 14 vuoden ansiokkaasta työpanoksesta alan kansainvälisen kattojärjestön ICOMIAn hallituksessa.

Jouko Hujun rooli ja suomalaisen veneteollisuuden näkyvyys on ollut kansainvälisesti merkittävä, sillä Huju toimi neljä vuotta ICOMIAn puheenjohtajana.

Suomessa veneala on myös merkittävä työllistäjä: suoraan alan yrityksissä työskentelee 3500 henkilöä ja työllisyysvaikutus on kaikkiaan 4000-6000 henkilöä. Muista Pohjoismaista poiketen Suomessa on vahvaa omaa tuotantoa, viennin osuus kokonaistuotannosta oli viime vuonna peräti 73 prosenttia.

Finnboatin 1. varapuheenjohtajana jatkaa komponentti- ja tarviketoimittaja Oy Maritim Ab:n toimitusjohtaja Kim Tigerstedt. 2. varapuheenjohtajaksi valittiin kontiolahtelaisen venevalmistaja AMT-Veneet Oy:n toimitusjohtaja Mikael Winqvist.

Hallituksen muut jäsenet ovat Johan Carpelan (Oy Botnia Marin Ab), Ben Fagerström (Oy Marino Ab), Markku Hämäläinen (Oy Otto Brandt Ab), Kim Koskinen (Vetus Oy), Joni Leeve (Leevene Oy), Terho Liukkonen (Suvi-Veneet Oy), Jari Löfroos (Finnmaster Boats Oy), Risto Paronen (Lahden Bike Marine Oy), Juha Pulli (Nordec Nautic Oy), Thomas Sarin (Ab Sarins Båtar Oy), Jani Snell (Juha Snell Oy) ja Raimo Sonninen (Bella-Veneet Oy).

Suomen Veneteollisuusyhdistyksen johtokunnan puheenjohtajaksi on valittu Mikael Winqvist. Venealan Osatoimittajat ry:n johtokunnan puheenjohtajana jatkaa Kim Koskinen. Venealan Kauppiaat -yhdistyksen puheenjohtaja vuonna 2019 on _Juha Pulli ja Venealan Telakka- ja korjaamoyhdistyksen puheenjohtajana vuonna 2019 jatkaa Joni Leeve.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo

Venealan Keskusliitto Finnboat ry
Käenkuja 8 A 47, 0500 Helsinki
puh 040 673 4032
www.finnboat.fi
www.suomiveneilee.fi

Sivun alkuun