Sök efter produkter och tjänster

11.02.2005

ÅRETS FINNBOAT-BÅTUTRUSTNING VALDES FÖR FÖRSTA GÅNGEN

PRESSMEDDELANDE
Fri för publicering 11.2.2005 kl. 18.30

Under det första tävlingsåret specificerade man inte olika kategorier, utan alla deltog i samma klass. Varje företag får deltaga endast med en produkt. Totalt deltog 13 produkter i tävlingen. Juryn utgjordes av en segelbåtstillverkare, en motorbåtstillverkare, en redaktör för en stor branschtidskrift samt en representant för branschens viktigaste myndighet. Juryns val utföll som följande:

HUVUDVINSTEN; FINNBOAT-BÅTUTRUSTNINGEN ÅR 2004

QL-BTS trimsystem
QL-trimsystemet utgör en ny lösning på ett gammalt problem, nämligen justeringen av planande båtars gång. Systemet är underfundigt och tekniskt enkelt. Det är lättare att montera än traditionella system och fungerar säkrare. Systemet är lätt att använda. QL-systemet lämpar sig för nästan samtliga i Finland ibrukvarande planande båtar. Representant: Volvo Penta Europe, avdelning 6 e 31

HEDERSOMNÄMNANDE

Parker Hannifinn Racor Aquablock II-bränsle/vattenfilter
Moderna motorer fordrar allt renare bränsle för att fungera klanderfritt. Bränslefilter spelar i detta avseende en betydande roll speciellt i havsförhållanden. Raco Aquablock II-bränsle/vattenfilter är ett högklassigt filter, som lämpar sig för många olika slag av bensinmotorer liksom också för de allra modernaste dieselmotorerna. Det är en långt utvecklad säkerhetsprodukt, som används såväl i småbåtar som i stora jakter. Representant: Wihuri Oy Autola, avdelning 5 d 1.

HEDERSOMNÄMNANDE

Suunto DS-torrdräktserie
Ursuk Oy, som länge tillverkat dyk- och räddningsdräkter, har utvecklat en för seglare speciellt lämpad serie torrdräkter, vars nya lösningar gör dräkterna enastående. I dräkterna kombineras den endelade räddningsdräktens skyddsegenskaper med den tvådelade seglarbeklädnadens mångsidighet. Dräktens byxa och blusdel sammanfogas vid midjan med en patenterad slutmekanism, som är lätt att stänga och öppna. Suunto DS-serien utstakar utvecklingen inom seglardräkterna. Suunto-dräkterna är inhemska. Tillverkare: Ursuk Oy, avdelning 5 a 18.

Tilläggsuppgifter om tävlingen:
vd Jouko Huju (jouko@finnboat.fi), 040-550 9310)
Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf
Göksgränd 8 A 47, 00500 Helsingfors
tel. (09) 696 2160, fax (09) 696 21611
www.finnboat.fi

Upp