Sök efter produkter och tjänster

02.12.2009

Nu är det service för båtfolket som gäller !

Vene 10 Båt, Finlands största båtmässa och ett viktigt fritidsevenemang för allt som har med sjön att göra, hålls den 13-21 februari 2010 i Helsingfors Mässcentrum. Tjänster för båtlivet, nyheter i branschen, produkter och tillbehör presenteras stort av de över 300 utställarna på Helsingfors Båtmässa.

Båtservice och båtförvaring, båtlyft och transport samt försäkringar och besiktning är saker som intresserar alla båtägare. Behovet av olika tjänster för båtfolket har tilltagit, samtidigt som kvaliteten har gått upp. Just urvalet av tjänster och service presenteras därför mer framträdande än någonsin på Helsingfors Båtmässa, parallellt med alla produktnyheter. Nu erbjuds också information om båtägande tillsammans med andra, om båtuthyrningstjänster samt båtförmedling.

Systemen för planering av färdrutter blir allt mångsidigare, och dessa gör båtanvändningen på alla sätt mer givande. Programmen ger ökad säkerhet och underlättar vägvalet till sjöss. På mässan visar Nautics Oy ett alldeles nytt ruttplaneringsprogram som, förutom allt det som de tidigare programmen på marknaden erbjuder, också beaktar uppgifter om den egna båten.

Ingå båthotell, som är först i Finland med att erbjuda båtförvaring i flera våningar, visar upp sitt system för förvaring av båtar inte vara under vintern utan också på sommaren.
- Idén föddes i USA, där båtägarna redan länge har insett att rätt ordnad båtförvaring skonar båtarna och därmed också ägarnas plånböcker, säger Joel Nemes, som har importerat förvaringssättet. Båthotellet som finns 55 km väster om Helsingfors centrum är avsett för motorbåtar med en längd av 5-10,5 meter.
- Båtarna förvaras i en uppvärmd hall och de placeras i en lagerhylla med fem våningar. Det tar omkring fem minuter att ta ned båten från hyllan och sjösätta den.

Leevene, som under 25 års tid har reparerat över 3 500 båtar, vet exakt hur man bäst räddar en skadad båt.
- Vårt specialområde är reparation av båtar av armerad plast. På vår verkstad tar vi hand om skador efter grundstötning, kollisioner och varvsskador, stormskador och följderna av ofog, skavning och bränder, säger Juha Nieminen från Leevene, som på mässan presenterar båtservicetjänster.

Historier som väcker längtan till sjöss

En seglingstur utomlands är inte längre bara en avlägsen dröm. Brist på erfarenhet är inget hinder heller. Det går bra att chartra båtar med kunnig besättning.
- En seglingssemester är ett aktivt alternativ till den vanliga Södernresan. Veckohyran för en segelbåt med tre hytter - som bör räcka för an vanlig familj - börjar vid omkring 1000 euro, berättar företagaren Esa Kalervo från Batltic Cruising.
- Framför allt rekommenderar vi kunderna att anlita en av våra skeppare med lokal anknytning. De känner bra till rutter och hamnar som turistseglare inte ens kan drömma om. Baltic Cruising tar varje år över hundra finländare ut på sköna seglingsturer i sydliga farvatten. På mässans nyhet, den nya miniteatern för seglingsturism, presenteras tips och tjänster för båtfärder i fjärran länder.

På Helsingfors Båtmässa, som också kallas ett jättevaruhus för båt- och sjölivet, presenteras båtar, motorer, båttillbehör och marinelektronik samt en uppsjö av olika hobbyer och aktiviteter med anknytning till sjön. Programuppläggningen för mässan är nu i full gång. Mässan blir som vanligt en magnifik öppning av årets båtsäsong, med alla utställningshallar fyllda.
- Trots det kärva ekonomiska läget satsar båtbranschen precis som tidigare på detta evenemang, som ju är årets viktigaste för branschen. Vi hoppas att mässbesökarna passar på att förbättra sin mässupplevelse genom att redan i förväg studera utbudet, t.ex. på Båtmässans webbplats. Vi har i samarbete med utställarna lagt upp ett späckat och högklassigt program, som bör tilltala alla som har intresse av båtar och sjölivet, säger försäljningschef Minna Lahin från Finlands Mässa.

Arrangör av Vene 10 Båt är Finlands Mässa på uppdrag av Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf.

Vene 10 Båt i Helsingfors Mässcentrum 13-21.2.2010 är Finlands största evenemang i båtbranschen.

Öppettiderna är må-fre kl. 11-19 (to 18.2 förlängd tid till kl. 21), lö och sö kl. 10-18 (sö 21.2 kl. 10-17). Fredagen 12.2 kl. 10-18 är vikt enbart för proffs i båtbranschen och för media.

Närmare om båtmässan:
Finlands Mässa, informatör Petra Samppa, tfn 09-150 93 80,

Närmare om båtbranschen: Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf, VD Jouko Huju,
tfn 09-696 216 10,

www.venemessut.fi

Upp