Sök efter produkter och tjänster

09.02.2010

FINALISTER FÖR ÅRETS BÅTPRODUKT 2010

De tio produkterna, som har kommit till final för tävlingen Årets Båtprodukt visas på Helsingfors båtmässa i aulan vid den södra ingången. Valet av Årets Båtprodukt görs av mässpubliken och man kan rösta på den bästa produkten fram till fredagen den 19.2 kl. 19.00. Man kan deltaga i tävlingen genom att fylla i tävlingsblanketten vid södra ingången eller på internet på adressen www.finnboat.fi

Vinnaren i tävlingen Årets Båtprodukt 2010 utlyses lördagen den 20.2 kl. 14.00. Bland alla returnerade svarskuponger utlottas ett pris, en Terhi Moomin -båt.

Tävlingen Årets Båtprodukt arrangeras av Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf på uppdrag av Båtbranschens Komponentleverantörer-föreningen.

Finalister i tävlingen Årets Båtprodukt är (i fri ordning):

NAVILIGHT LED-reservlanternor
En energisnål och lätt monterad batteridriven LED-lanterna. Kan varieras mångsidigt, lämpar sig som reservlanterna för större båtar och lanterna för mindre båtar och kanoter. Ökar säkerheten i mörker för alla som rör sig till sjöss. Importör Maritim Oy, avdelning 5c3.

ANTAL Low Friction-ring/länk
En enkel innovation som ersätter traditionella block. Sparar vikt och förbättrar beslagssättningens funktion. Möjliggör mångsidigt segeltrim billigt. Importör Marnela Oy, avdelning 5a3.

NO-TOOL-presseningsställning
En mångårig presenningsställning, som inte kräver verktyg för montering. Underlättar tråkig uppställning av båten. Stort modellsortiment med lösningar för båtar i alla storlekar. Representant Marnela Oy, avdelning 5a3

MESITEK Teak-Style-durkskiva
En inhemsk högtryckslaminatskiva, som tack vare sin slitagebeständighet och servicefrihet lämpar sig utmärkt för båtar däcks- och plattformlösningar. Ytan har en fanérbeläggning, som ökar seglarskons fäste i våta förhållanden. Ett ekologiskt alternativ till äkta teak. Mesitek Oy.

DAN-FENDER Dock Fender-brygg/bomskydd
En fendare som fästs permanent i bryggan och hindrar att det uppkommer skråmor på båten då man tar iland eller då båten rör sig på sin båtplats p.g.a. vågornas eller vindens inverkan. Lämpar sig för montering också på bommarna eller bryggans hörn. Representant Multimarine Oy, avdelning 5e17.

HENRY-LLOYD Blue Eco-regndräktskollektion
Den första regndräktskollektionen, som tillverkats i material som fullständigt kan återanvändas. Säljs via utvalda återförsäljare, som också tar emot de användna kläder för återvinning. Importör Sail Tech J. Herrala Oy, avdelning 5a17

HARKEN Radial-vinschar
En generation av användar- och repvänliga vinschar, som till sin design lämpar sig för moderna segelbåtar. Vinschens övre del rullar inte med trumman, varför användarens fingrar inte kan hamna mellan trumman och den övre delen. Tekniskt lättare att elektrifiera än tidigare modeller. Representant Sail Tech J. Herrala Oy, avdelning 5a17

TALLON SYSTEMS-fastsättningsanordning
En mångsidig fästanordning för extra utrustning och tillbehör som består av ett motstycke och den utrustning, som skall fästas därvid. Ett brett sortiment gör det möjligt att utrusta båten efter aktuellt behov. Representant MarineMan Oy, avdelning 4d5.

MCMURDO Fast Find 210-personlig nödsändare
En personlig GPS-sändare, som efter aktivering utnyttjar det för nödkommunikation ämnade satellitnätet COSPAS-SARSAT. kar tryggheten på land, till sjöss och i luften då den förbättrar räddarnas möjligheter att vid behov finna sitt mål. Importör Furuno Finland Oy, avdelning 5d3.

GROCO SSA - kontrollsysten för motorns vattencirkulation
Ett nyt varningssystem, som ökar båtlivets trygghet och bekymmerfrihet. Varnar tidigare än traditionella mätare för motorns temperaturstegring och kan sålunda förebygga uppkomsten av allvarligare motorskador eller nödsituationer. Representant Oy Kaha Ab, avdelning 5f3.

Upp