12.11.2010

Nyheter på båtmässan i februari

Jämfört med föregående års båtmässa bjuder Vene 11 Båt på ett ännu större utbud av nyheter än tidigare. Framför allt segelbåtarna bildar en av mässans mest imponerande helheter, men också bland motorbåtarna visas genuina nyheter.

Enbart vid segelbåtsbryggan visas hela 21 segelbåtar, och det är fler än någonsin i Båtmässans historia. I hall 1 blir det allt som allt nästan 30 båtar. Att döma av förhandsinformationen från utställarna kommer Sun Odyssey 409, som aldrig tidigare förekommit i Finland, att visas på mässan. Det är en snabb och elegant yacht med fina seglingsegenskaper, ett resultat av tillverkarens, Jeanneaus, bästa idéer. En annan nyhet på mässan är Xc 38, den fjärde modellen i X-yachts' mycket uppmärksammade nya Cruisingserie, samma båt som finns med bland kandidaterna för titeln "European Yacht of the Year" i klassen Luxury Cruising. Andra nyheter på februarimässan är Bavaria 36 Cruiser, Finn Flyer 34 Club och Saare 38.

Till de helt nya motorbåtar som visas hör bl.a. nya Utternmodeller och Bénéteau Antares 30, likaså Yamarin 65 Day Cruiser, vars designteam särskilt satsat på effektivt utnyttjande av utrymmet. Bland båtarna från Bayliner utställs bl.a. modellen 245 Cruiser.

Bland aluminiumbåtarna presenteras för första gången i Yamarins Cross-serie modellerna 63 Bow Rider och 61 Center Console. I båtserien Drive, som produceras av Fiskars, presenteras flera nyhetsmodeller. Andra aluminiumbåtsnyheter från Fiskars är flera nya Bustermodeller, från universal- och stugbåtar till avancerade modeller för utflykter, fiske och andra fritidsaktiviteter.

På båtmässan visas också en eldriven båt, nämligen Greenline 33 Hybrid, som på Düsseldorfmässan 2010 korades till Årets Motorbåt.

Det är inte bara båtar som visas på Finlands avgjort största båtmässa, utan där förekommer också aktuella båttillbehör, olika tjänster för båtfolk, drag, licenser och redskap för sportfiskare samt en massa råd och tips för stugbåtsanvändare och nybörjare på sjön. På en estrad i hall 3 nära avdelningen för noviser till sjöss framförs under mässdagarna program som gäller båtturism, erfarna seglare berättar om sina upplevelser och en mängd allmän information till båtfolk ges.

Nyhet! Vene 11 Båt Preview

För första gången i Båtmässans långa historia håller mässan öppet för allmänheten redan den första fredagen, den 11 februari kl. 15-19. Tidigare var den första dagen helt reserverad för branschens proffs och medierna, men nu kan alltså också de ivrigaste normala mässbesökarna ta del av mässutbudet redan den första dagen, för inträdesavgiften 20 euro.

Annars är mässan öppen för allmänheten den 12 - 20 februari, må-fre kl. 11-19, lö och sö kl. 10-18, sö 20.2 dock kl. 10-17.
Inträdet kostar 13/9/28 Eur.

Närmare upplysningar om Båtmässan i Helsingfors:

www.venemessut.fi

Finlands Mässa, informatör Petra Samppa, tfn 09-150 93 80,

Närmare om båtbranschen:
Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf
verkställande direktör Jouko Huju
tfn 09- 696 216 10,