Sök efter produkter och tjänster

25.11.2011

DIPLOM FÖR INTERNATIONELL FRAMGÅNG ÅT MARINETEK GROUP

Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf, som i år fyller 50 år, har tilldelat Marinetek Group ett Diplom för internationell framgång. Marinetek tillverkar båthamnssystem.

Finnboats verkställande direktör Jouko Huju konstaterade då han överlämnade Diplomet under förbundets 50-årssupé, att "Finlands båtindustri och industrin som tangerar den är starkt beroende av exporten och en kontinuerlig exportandel på drygt 75 % är ett gott belägg för detta. Marinetek Group Oy:s verksamhet utgör som helhet en viktig del av båtlivets värdekedja. Företaget fungerar som ett varuhus för strandbyggande, som kan erbjuda allt som hänför sig till flytande bygge. Marina Housing producerar speciallösningar såsom badinrättningar, hus och kompletta byar. Marinetek Marinas har för sin del produktifierat New Port-konceptet, som erbjuder en färdig båthamnslösning inklusive all service".

Marinetek Group har under de senaste åren vuxit väldigt fort. Företagsgruppen har tillverkning i sju länder och ett distributionsnät i 40 länder. Företagets produkter används såväl i Kina, USA, Arabemiraten som i tiotals andra länder. Företaget har utvecklat, inom citationstecken, en mängd skarpa insikter på en grund av betong, förädlat dem till fungerande paket och utvidgat sin palett att omfatta helheter, där kunden får allt han behöver från en enda plats.

Varför har man då lyckats i Finland på denna svåra sektor? Såsom i många andra sammanhang kräver framgången ett okuvligt arbete, innovations-förmåga, nytt tänkande och riktigt kurage.

Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf är branschorganisation för landets båtindustri och -handel. Förbundet har inalles 278 medlemmar som svarar för drygt 90 % av branschens omsättning. Marinetek Group Oy:s huvudkontor finns i Helsingfors och företaget är en helhetsentreprenör av båthamnar och strandbyggande.

Tilläggsuppgifter:

Verkställande direktör Ilkka Seppälä (050 5522222)
Marinetek Group Oy
www.marinetek.net
Hallonnäsgatan 3, 00210 Helsingfors

Verkställande direktör Jouko Huju (040 5509310)
Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf
www.finnboat.fi
Göksgränd 8 A 47, 00500 Helsingfors

Upp