Sök efter produkter och tjänster

18.02.2012

Till Årets Finnboat-produkt valdes under båtmässan i Helsingfors Den livräddande båtdräkten

Om titeln Årets Finnboat-produkt tävlade igen tio finalister. Six Cap Oy:s Stormforce One "Den livräddande båtdräkten" tog en förkrossande seger 2012 och fick 32 % av alla röster mässpubliken gav i tävlingen. Finalisterna valdes av en opartisk jury som känner branschen väl.

Stormforce One "Den livräddande båtdräkten", som segrade i tävlingen Årets Finnboat-produkt 2012, är ett mera lätthanterlig alternativ till den egentliga räddningsdräkten men skyddar bättre än en flytdräkt. Dräkten ger den vanliga båtfararen möjligheten att utsträcka säsongen under vår och höst och ger dessutom ombonad tilläggstrygghet åt de båtfarare som förlänger säsongen.

Tre produkter fick dessutom ett hedersomnämnande. Spinlock Deckvest Lite 170N-räddningsvästen prisades för sin lätta användbarhet, sin passform och för att en storlek passar flera olik stora användare. Materialet i Storm-förtöjningslinan gör repet fjädrande, varvid man kan utelämna separata fjädrar. Säkerheten ökar då det är lättare att förtöja. Produkten lämpar sig både för sin användning och sitt pris för alla båtfarare. Den högteknologi, som man i Raymarines handvärmekamera tillämpat i en produkt som ligger i en prisklass lämpad för den stora publiken, imponerade tydligt på mässpubliken. Med ny elektronik har man skapat en produkt, som stöder den traditionella visuella navigationen.

Årets Finnboat-produkt 2012 röstades fram bland tio finalister:

1. Storm -förtöjningslina, Oy Rymaco Ab
2. Spinlock Deckvest Lite 170N-räddningsväst, Sail Tech J. Herrala Oy
3. Stormforce One "Den livräddande båtdräkten", Six Cap Oy
4. Raymarinen handvärmekamera, Navsystems Oy
5. Wallas-värmarens startfjärrkontroll, Wallas-Marin Oy
6. True Design-kompositgenomföringar, Oy Maritim Ab
7. Garmin GDL40-väderleksmottagare, Garmin Suomi Oy
8. Garmin GTU10-spårningsenhet, Garmin Suomi Oy
9. Standard Horizon HX852F bärbar VHF/DSC, John Nurminen Marine Oy
10. Vetus Rimprice-bogpropeller, Vetus Finland Oy.

Bland de som deltog i röstningen utlottades en Yamaha F2.5-utombordsmotor, som donerats av Konekesko Oy Marine. Motorn vanns av Linda Boström från Sibbo.

Tilläggsuppgifter:
Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf, verkställande direktör Jouko Huju, tel. 040 550 9310.

Upp