Sök efter produkter och tjänster

13.08.2012

Helsingfors Flytande Båtutställning 16.-19.8.2012

Helsingfors Flytande båtutställning arrangeras 16.-19.8. hos HSK på Drumsö. Antalet utställda segelbåtar är 32 och små- samt motorbåtar finns utställda vid fem bryggor och på land totalt 263 stycken. På utställningen finns dessutom 84 utrustnings- och tillbehörsmontrar.

Utställningen, som arrangeras för femtonde gången hos HSK, har befäst sin ställning som landets klart viktigaste flytande utställning och det allra viktigaste presentationstillfället för segelbåtar. I landmontrarna och i tillbehörstälten finns båtbranschens tillbehör, motorer och tjänster utställda på en ca 2500 kvm stort yta. Totalt uppgår utställarnas antal till 137.

Helsingfors flytande båtutställning bjuder utöver båtar och tillbehör också på annat i anknytning till båtlivet som är värt att se och uppleva. Segling och Båtsport i Finland rf arrangerar en Knopskola för barn vid småbåtsbassängen och barnen kan också testa sina seglingsfärdigheter i "optimistjollesimulatorn". Sjöräddningssällskapet är med på utställningen med sina fartyg och Finska Vikens Sjöbevakning arragerar på lördag kl. 11.00 en räddningsdemonstration med helikopter. Skärgårdsdoktorns fästingsbuss kan man enkelt ta en fästingsvaccinering.

Under torsdag och fredag arrangerar John Nurminen Marine Oy och Helsingfors Sjöräddningsförening en räddningsuppvisning, där man presenterar räddningsflottens funktion och användning. Utställningsgästerna kan själv prova på att kliva ombord på flotten, iklädda torrdräkt. Programmet hålls ca kl. 17.30 båda kvällarna. På lördagen presenterar man räddningsenheten och utlösning av räddningsflotten i praktiken. Under söndagen arrangeras en vanlig uppvisning med en räddningsflotte.

Också i år har besökarna tillfälle att provköra sin drömbåt. Tidskriften Kippari arrangerar igen det ytterst populära testtillfället vid sin brygga bakom tillbehörstältet. I alla testbåtar fungerar tillverkarens eller importörens representant som värd. Utställningsgästerna kan provköra båtarna då körtidtabellen och vädret tillåter. Provkörningarna är kostnadsfria för besökarna och man anmäler sig till dem i Kipparis tält invid bryggan, där man också får en räddningsväst till låns under körningen. Provkörningarna kan ej reserveras i förväg.

Man kommer bekvämt till Helsingfors flytande båtutställning med allmänna kommunikationer (bussarna 65A, 66A och 21V). Under lördagen går en avgiftsfri busstransport till utställningen med 20 minuters intervaller och under söndagen med en halv timmes intervaller från Kiasma i Helsingfors centrum kl 9.30-17.30. Returtransport till centrum från Drumsö kl 11.00-18.00. Under veckoslutet lönar det sig att lämna bilen i Eliels parkeringshall vid Järnvägstorget och utnyttja den avgiftsfria bussen till Flytande. Man kan tyvärr inte komma till utställningen med egen båt, eftersom alla båtplatser är reserverade för utställningen. På HSK:s vinterförvaringsområde söder om utställningen finns finns ett parkeringsområde, där parkeringen kostar 5 euro. Parkeringen sköts av sjöscoutkåren Vikingarna.

Hundar är också välkomna till utställningen, men de måste hållas kopplade. Det är inte tillåtet att ta barnvagnar ut på utställningsbryggorna. På utställningsområdet finns en bevakad parkeringsplats för barnvagnar. Utställningen är öppen torsdag och fredag 16-17.8 kl. 12.00-20.00 samt lördag och söndag 18-19.8 kl. 10.00-18.00. Biljettförsäljningen avslutas en halv timme innan utställningen stänger. Biljetter: vuxna 12 euro, barn (7-16 år) 3 euro, under 7-åringar gratis tillsammans med föräldrar.

Utställningen arrangeras av: Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf

www.uiva.fi

Upp