Sök efter produkter och tjänster

20.02.2013

Vene 13 Båt erbjöd nya upplevelser för båtliv och marina aktiviteter

Vene 13 Båt-mässan, som avslutades i söndags, visade riktningen till sommaren för båtintresserade människor. Vid sidan av båtnyheter och båtutrustning inspirerades besökarna av Uusi Aalto Waterexpo, ett nytt upplevelseområde för vattenhobbyer.

Uusi Aalto Waterexpo lockade en ny generation människor som gillar vatten- och strandsporter mer än traditionellt båtliv.

Uusi Aalto Waterexpo bjöd på mycket program för dem som njuter av strand- och vattenliv och hämtade en ny slags publik till mässan. Det vimlade av folk på området under hela mässveckan. Mässinsatsen betalar sig säkert, säger Jari Laakso, verkställande direktör och importör inom sport- och textilbranschen, vars surf- och SUP-brädor användes flitigt i den långa lagunen på Waterexpo.

Uusi Aalto Waterexpo var en stor satsning av mässarrangören. Jag lyfter på hatten för ett lyckat initiativ, berömmer Kaj Gustafsson, vice ordförande för Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf. Gustafsson deltog även själv i mässan i egenskap av utställare och uppskattar att Vene Båt igen erbjöd ett bra forum för handel och för att knyta kontakter. Under veckan hade mässan en jämn ström av kunder intresserade av nyheter inom båtbranschen. Hall 7, den nyaste i Mässcentret, användes för andra gången på mässan Vene Båt, och Gustafsson anser att planlösningen denna gång var en fullträff.

70 000 mässbesökare bekantade sig med Vene Båt-mässan som avslutades på söndagen. Mässans tema var segling. Förutom segelbåtar fanns det ett särskilt temaområde för segling, med handledning för att inleda hobbyn och för att skaffa den första segelbåten.

Enligt besökarundersökningen besökte inte mindre än 62 procent av besökarna mässan för att bekanta sig med nya båtmodeller. En av dem var den ryska entreprenören Jurij Dimitrijev, som besökte mässan under två dagar och var imponerad av evenemangets höga nivå. Dimitrijev har ett företag inom båtbranschen som tillverkar och hyr ut träbåtar i S:t Petersburg.

Jag besöker mässan för första gången och är fullkomligt överraskad av det enorma utbudet. Jag överväger att expandera min företagsverksamhet till motorbåtar. Jag sökte och fick nyttiga kontakter för detta på mässan, säger Dimitrijev.

Vene Båt-mässan är det största evenemanget inom båtbranschen i norra Europa. Finlands Mässa arrangerar evenemanget på uppdrag av Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf. Uusi Aalto Waterexpo producerades i samarbete med Pulp Agency. Nästa Vene Båt-mässa arrangeras om ett år, 7-16.2.2014.
www.venemessut.fi

Upp