31.01.2014

Årets Båtprodukt 2014 -tävling

Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf arrangerar igen på uppdrag av Båtbranschens Komponentleverantörer rf under Helsingfors båtmässa tävlingen Årets Båtprodukt.

Enligt tävlingens regler har varje medlemsföretag i Båtbranschens Komponentleverantörer rf fått ställa upp i tävlingen med tre produktnyheter. Dessa produkter har presenterats på nätet på Båtjournalisterna rf:s medlemssidor och Båtjournalisterna rf:s medlemmar har av dessa röstat fram produkterna som deltar i tävlingen enligt skalan 1-10 (1=bästa produkt, 2=nästbästa produkt osv.). På basis av röstningsresultatet ställs de 10 produkter som samlat de flesta rösterna ut under Helsingfors Båtmässa i mittgången i Mässcentrets hall 6.

Utställningspubliken röstar fram bland de tio produkterna i finalen den i sin mening bästa produkt och denna omröstning avslutas söndagen den 16.2.2014 då mässan stängs. Publiken kan rösta på produkterna både på båtmässan och på Finnboats webbplats www.finnboat.fi. Omröstningen inleds den 7.2.

Till Årets Båtprodukt 2014 utses den produkt, som vid publikomröstningen fått de flesta rösterna. Produkterna som fått näst mest och tredje mest röster tilldelas ett hedersomnämnande. Resultatet av publikomröstningen publiceras onsdag 19.2.2014.

Top Ten-finalisterna är (i slumpmässig ordningsföljd)
LEHR gasutombordare, importör Oy Vestek Ab
PFE-brandsläckare, importör Oy Vestek Ab
Oceanvolt SD15 elmotor, tillverkare Oceanvolt Oy
Vaavud väderstation för smarttelefon, importör John Nurminen Marine Oy
Dragonfly ekolod, importör Raymarine Oy
Wavesoft stötdämpare, importör Six-Cap Oy
SeaSmart luktavlägsningssystem, importör ProNav Oy
Boarding Ring sjösjukeglasögon, importör Oy Vestek Ab
Buster Plus-tjänstehelhet, producent Fiskars Boats
Fusion MS-RA205 audiosystem för båtar, importör John Nurminen Marine Oy.

Venealan Osatoimittajat ry - Båtbranschens Komponentleverantörer rf är medlemsförening i Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf, vars medlemsföretag är importörer av båtmotorer, båttillbehör och båtkomponenter.

Veneilytoimittajat ry - Båtjournalisterna rf är en år 1991 grundad förening för skrivande och fotograferande journalister, som behandlar båtliv och sjöfart. Till föreningen hör drygt 80 journalister och fotografer över hela Finland, som är intresserade av frågor som berör båtliv och yrkessjöfart.