Sök efter produkter och tjänster

10.08.2016

Helsingfors Flytande Båtutställning 18.-21.8.2016

Helsingfors Flytande båtutställning arrangeras 18.-21.8. hos HSK på Drumsö. Utställningen, som arrangeras för nittonde gången hos HSK, är landets klart viktigaste flytande båtutställning. Över 250 båtar är utställda och i landmontrarna samt i tillbehörstälten finns båtbranschens tillbehör, motorer och tjänster utställda på en ca 2200 kvm stort yta.

Helsingfors flytande båtutställning bjuder utöver båtar och tillbehör också på mycket annat i anknytning till båtlivet som är värt att se och uppleva;

Tidskriften Venemestari förverkligar på programscenen "Venemestarin telakka" dagliga servicedemonstrationer, där man bl.a. fördjupar sig i en utombordares höstservice samt skötseln och poleringen av ett båtskrov i glasfiber och aluminium.

Segling och Båtsport i Finland (SPV) samt Sjöhjältarna inbjuder familjer och unga att prova på segling och båtliv i sin monter på Flytande 2016. I montern kan såväl barn och vuxna utföra uppgifter som hänför sig till att röra sig på sjön. Därtill turer i gummibåt med en skeppare. Sjöhjältarna lånar ut flytvästar under körträningen.

Gränsbevakningsväsendet förverkligar en helikopterassisterad yträddningsförevisning kl. 13 både lördag och söndag.

Kippari-tidskriften arrangerar igen de mycket populära provkörningstillfällen från sin egen brygga. Utställningsgästerna har möjligheten att testa båtar såvida körsituationen och vädret tillåter, och alla testbåtar har som värd en representant från antingen tillverkaren eller importören. Provkörningarna är avgiftsfria och man anmäler sig till dem i Kipparis tält bredvid testbryggan. Testkörningarna kan inte bokas i förväg.Båtar som kan provköras är:

Bella 600 BR + Mercury 150 L EFI
Buster XL + Yamaha F130
Faster 545 + Honda BF100
Finnmaster Husky R6 + Yamaha F115
Silver Eagle 640 BR + Honda BF150
Suvi 5050 Duo + Yamaha F50
Yamarin Cross 54BR + Yamaha F70

Vid Flytande presenterar man därtill Finlands olympiska seglingsteams båtar. Sjöräddningssällskapet, Finska vikens sjöbevakningssektion och Båtpolisen deltar i utställningen med sina farkoster. Med på utställningen är också Sjöscouterna. I Skärgårdsläkarens fästingsbuss får man enkelt under utställningsbesöket vaccinering mot fästingburen hjärninflammation TBE.

Utställningen är öppen torsdag och fredag 18-19.8 kl. 12.00-20.00 samt lördag och söndag 20-21.8 kl. 10.00-18.00. Biljettförsäljningen avslutas en halv timme innan utställningen stänger. Biljetter: vuxna 15 euro, barn (7-15 år) 5 euro, under 7-åringar gratis tillsammans med föräldrar.

Man kommer bekvämt till Helsingfors flytande båtutställning med allmänna kommunikationer (bussarna 21V och 21 XB). Under veckoslutet går en avgiftsfri busstransport till utställningen med 30 minuters intervaller från Kiasma i Helsingfors centrum kl 9.30-17.30. Returtransport till centrum från Drumsö kl 11.00-18.30. Man kan tyvärr inte komma till utställningen med egen båt, eftersom alla båtplatser är reserverade för utställningen. På HSK:s vinterförvaringsområde söder om utställningen finns ett avgiftsbelagt parkeringsområde (betalning med kontant). Parkeringen sköts av sjöscoutkåren Vikingarna.

Hundar är också välkomna till utställningen, men de måste hållas kopplade. Det är inte tillåtet att ta barnvagnar ut på utställningsbryggorna. På utställningsområdet finns en bevakad parkeringsplats för barnvagnar.

Utställningen arrangeras av Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf

www.uiva.fi

Upp