Sök efter produkter och tjänster

06.02.2017

Windy Day ger friska fläktar på Vene 17 Båt

Mässan Vene 17 Båt 10-19.2 i Messukeskus i Helsingfors har temakvällar på vardagarna. Onsdagen den 15 februari är temat Windy Day och då ligger vinden på på allvar i Nya Vågen-området. I Seglingshamnen är dagen tillskriven långfärdssegling och i Logg-caféet blåser historiens vindar.
På vardagskvällarna från måndag till fredag är mässan öppen till kl. 20. Evenemanget omfattar temakvällar: måndagen den 13 februari Finland 100 år, tisdagen den 14 februari Underbara kvinnor på däck, onsdagen den 15 februari Windy Day och torsdagen den 16 februari Kvällsfiske. Under dessa dagar bjuds alltid på program i anslutning till temat och efter klockan 17 besöker du mässan med en förmånlig kvällsbiljett för 13 euro.

I Nya Vågen-området blåser det ordentligt

Stora fläktar bjuder på en ny sorts stämning i bassängen i Nya Vågen-området. Även om det tidvis är blåsigt också andra dagar, blåser det mera och kraftigare på Windy Day. I bassängen bjuds det på brädsegling, SUP och Hobie Sail-kajaker. Dessa är helt nya grenar på båtmässan och det är tack vare vinden de blir möjliga. Möjlighet att pröva på grenarna erbjuds också. På onsdagen även RC-segling. Klockan 15 och kl. 18 tävlar man med radiostyrda Dragon Force 65- segelbåtar. Helsingfors Segelsällskap r.f. HSS presenterar sin juniorverksamhet och seglar med Open Bic-jollar i bassängen.

Foiling-båtar och seglarberättelser

Seglingsvärlden presenterar foiling och foiling-båtar på mässan. I området finns även tävlingsbåtar i olika klassförbund. Windy Day till ära hör vi seglatsberättelser, som berättas av bl.a. ensamseglaren Matti Eino Lappalainen och Kalevi Westersund, som har seglat runt Rigabukten. Ilkka Liukkonen berättar om seglingen Fennoscandia Round 2016. Meteorologiska Institutet håller ett föredrag om stormar i Finland.

Upplysningstidens vindar och kaptenens anteckningar

Kapten Arnkihl seglade för över två hundra år sedan som kommendant på en kanonslup i Sveaborgs skärgårdsflotta. Han berättar om det mäktiga Nordens Gibraltar, dvs. Sveaborgs sjöfästning samt om den nyaste kanonslupen Diana och dess äventyr på haven. I föredraget får vi bekanta oss med det maritima Sveaborg och skärgårdsflottans historia. Jani Tihinen föreställer kapten Arnkihl i Logg-caféet.

Båtmässan inleder sommaren

Vene 17 Båt 10-19 februari är det största evenemanget inom båtbranschen i norra Europa. I Messukeskus i Helsingfors visas båtar i olika storleksklasser. Hundratals båtar ställs ut, från roddbåtar till lyxyachter. På mässan finns ett stort utbud av motorbåtar, som lämpar sig för sommarstugans strand eller dagsutflykter. På mässan kan du utöver båtar ta del av ett stort utbud av båttillbehör och båtutrustning. Även vattensporter och fiske samt restaurering av båtar finns med.

Programplatserna bjuder på upplevelser och information; intressanta båthistorier i Segelbåtshamnen, fartfyllda presentationer i området Nya Vågen, häftiga fiskehistorier vid Rapala Kalatakuu jätteakvariet och praktiska tips för båtunderhåll vid Venemestaris varv. Båtmässans program finns på www.venemessut.fi

Biljetter:
Vuxna 18 euro, kvällsbiljett efter kl. 17 måndag-torsdag 13 euro
Barn (7-15 år), pensionärer, värnpliktiga, studerande 11 euro
Familjebiljetter (max 2 vuxna och barn under 16 år) 39 euro
Gruppbiljett (minst 10 personer) 11 euro/person

Öppettider:
fredag 10.2 kl. 14-18 (endast med Trade Day-inbjudan fre. kl. 10-14)
lördag-söndag 11-12.2 kl. 10-18
måndag-fredag 13-17.2 kl. 11-20
lördag 18.2 kl. 10-18
söndag 19.2 kl. 10-17

Messukeskus arrangerar Nordeuropas största båtevenemang, Vene 17 Båt-mässan, på uppdrag av Båtbranschens Centralförbund Finnboat r.f. 10-19 februari 2017 i Messukeskus i Helsingfors. Båtmässan hålls nu för 48:e gången. År 2017 för båtmässan fram Finlands Sjöräddningssällskaps verksamhet. Mässans huvudsamarbetspartner är Volvo Car Finland Oy Ab.

Mer information: informatör Teija Armanto, ,
050 3760804

Upp