Sök efter produkter och tjänster

16.12.2019

PÅ VENE 20 BÅT -MÄSSAN KAN DU FISKA, DYKA OCH PADDELSURFA

Fiske och vattenaktiviteter presenteras Vene 20 Båt -mässan i Uusi Aalto Waterexpo-området. Fisket har tagit en allt större del av programtiden. Av vattensporterna syns särskilt dykning. Det nya i området är en akvarieformad SSD-pool med dykuppvisningar och en sjöjungfruskola, byggd för hantverksmarknaden och båtmässan. Vene 20 Båt-mässan hålls den 7-16.2.2020 i Messukeskus i Helsingfors.

Vene 20 Båt -mässan presenterar i Uusi Aalto Waterexpo-området aktiviteter som besökarna kan prova på. Förutom Uusi Aalto -poolen finns där en testpool för SUP-brädor, en Lowrance Live Stage för fiske och två dykpooler - en akvarieliknande SSD -pool och den redan tidigare presenterade runda dykpoolen för publiken. Det finns dagligen program i alla programpunkter. Uusi Aalto Waterexpo -presentatören är Alex Haley.

Fiske allt starkare framme på mässan

Fisket har igen tagit en allt större plats i Uusi Aalto Waterexpo -området. Utrustade fiskebåtar vid Uusi Aalto -poolen representeras bland annat Buster M, den premiärvisade Buster XL, Buster Cabin och Garmin Tracker Pro Guide V-175 Combo. Fiskeguider berättar dagligen om olika fiskeknep på Uusi Aalto -estrader. Ett stort antal fiskeguider och -personligheter finns tillgängliga på mässan, som Jani Ollikainen, Kristian Keskitalo, Ville-Matti Blomqvist, Mika "Haukikoira" Vornanen, Tomi Tikkanen, Antti Heinonen, Saku Laaksonen, Mika Vallius, Tapani Levula, Jari Kostamo, Toni Pohjalainen, Ari Paataja och Niklaus Bauer. Alla fiskeguiderna och -personligheterna på mässan kommer att publiceras i början av året.

Mässan visar upp de senaste trenderna inom fisket samt redskaps- och utrustningsnyheter. Fiskeelektroniken och dess exploatering i olika former av fiske är starkt utställda på det välbekanta sättet. Mässan presenterar de allt populärare småbåtar som lämpar sig för fiske, jakt och allmänt bruk, såsom Alumacraft Jon Boat, representerad av Ruthless Fishing.

Mässan tar också tag i miljöfrågor och berättar bland annat om det fina Gäddfabrik -projektet. Lördagen den 15.2 pågår "Ursuit Challenge" i programpoolen med Mika "Haukikoira" Vornanen som värd. I den tävlar kända och mindre kända mästare i den ädla grenen precisionskast med fiskespö. I fiskeområdet på båtmässan är välkända Mikko "Peltsi" Peltola värd.

På den nya hantverksmarknaden säljs unika gäddjerkar, flyt, fiskespön och drag för havsöringsfiske. På Kalastajan Kanava -avdelning kan man under mässan också träffa flera hantverkare som presenterar och säljer sina konststycken.

Kalastajan Kanava är också mycket engagerad i mässan och anordnar program. Det finns en "rigg- och tafsbar" där allmänheten kan träna på att själv tillverka en tafs eller få hjälp av en handledare. Dessutom kan man förkovra sig i fiskespöbyggets hemligheter, fördelarna med ytbehandling av båten. Också anmälningarna till Gäddfiskarna Open -tävlingen våren 2020 öppnas.

Den inhemska PikeMasters-gäddfisketävlingens andra säsong startar på lördag 4.1.2020 med sex perioder och sex team. Priserna i PikeMasters -tävlingen delas ut och finalperioden visas på båtmässan på lördag 8.2. På plats finns alla PikeMasters -teamen; Abu, Garmin, Gator, Daiwa, Rapala och CWC. Dessutom kommer det att hållas prisutdelningsceremonier i PikeMasters Liga 2019 och JigiCup 2019.

Sjöjungfruskolan, fridykning, dyknings- och snorklingsexperiment

För första gången har båtmässan en SSD (Sea Safety Diving) pool byggd för detta evenemang. I den nya imponerande SSD-poolen presenteras dykning som hobby. Publiken kan följa undervattensvisningar och kurspresentationer av aggregatdykning genom de stora fönstren i poolen. I poolen anordnas också olika presentationer av grenen snorkling. Unga snorklare skjuter luftbubbelbössa under vattnet och kör med en scooter. På mässan visas också användningen av populära helmasker. I den över 2m djupa SSD-poolen finns också en sjöjungfruskola. Mermaid-simning är en ny vattensporthobby i Finland. Sjöjungfrun Riia och små sjöjungfrur presenterar sin hobby. Mässan bjuder också på en uppvisning av dykgrenen fridykning av Johanna Nordblad.

Det finns också en välkänd rund dykpool, där man anordnar gratis dykningsexperiment för allmänheten, under ledning av lärarna på dykskolan Sea Safety. Minimiåldern för experimentet är 12 år. Allmänheten kan också prova helmasker och snorkling vid poolen.

Man kan smaka på dykning genom ett interaktivt dykexperiment med VR4 virtuella glasögon. Det vattentäta VR-headsetet skapar fantastiska korallrev i båtmässans dykpool. På mässan på Sea Safety -avdelningen berättas också om dykturismen.
I anslutning till mässan ordnas också på lördag 8.2 ett seminarium i vrakdykning, som förutsätter anmälan i förväg.

Paddelsurfa på båtmässan

Erimover organiserar dagligen ett mångsidigt SUP-program inklusive SUP träningspass som är öppna för allmänheten. Dessutom erbjuder Vesiurheilu.fi allmänheten möjlighet att testa alla SUP -brädor i en låg 30 m lång testpool.
Med välgörenhetsbiljetten till båtmässan!

Båtmässans partner i år är kampanjen #MEIDÄNMERI . En #MEIDÄNMERI -biljett till mässan kan köpas i förväg online, Av biljettpriset går tre euro till Östersjöskyddet genom John Nurminens Stiftelse. Kampanjen backas upp, förutom av John Nurminens Stiftelse, också Muminkaraktärerna. Välgörenhetsbiljetten kostar i förköp 17 euro och under evenemanget 20 euro. Den säljs endast i onlinebutiken shop.messukeskus.com

Vene 20 Båt -mässan är norra Europas största båtmässa. Vene 20 Båt -mässan anordnas i Messukeskus i Helsingfors den 7 - 16.2.2020. Evenemanget är öppet vardagar kl 11-19 och helger kl 10-18.

Inträdesbiljetter till mässan kan köpas i förväg på shop.messukeskus.com

Gruppbiljetter (minst 10 personer) i förköp fram till 6.2 till ett pris av 10 euro/person (12 euro/person under evenemanget). Vuxenbiljett i förköp som förmånligast 16 euro (under evenemanget 19 euro). Andra biljettpriser och ytterligare information www.venemessut.fi

Messukeskus anordnar Vene 20 Båt -mässan på uppdrag av Finnboat rf. Partnerna i evenemanget är Mercedes-Benz och kampanjen #MEIDÄNMERI.

Ytterligare information: Messukeskus, informatör Teija Armanto, Messukeskus, tfn 050 376 0809

Upp