Sök efter produkter och tjänster

16.12.2019

VENE 20 BÅT -MÄSSAN BERÄTTAR OM BÅTLIVETS GLÄDJEBUDSKAP

Till båtmässan kommer man för att utforska nya båtar och utrustning och tillbehör för båtliv och vattenhobbyn. För många är båtmässorna en plats där man möter andra likasinnade, planerar en framtida båtsäsong och att får inspiration. Upplevelsen och nöjet med båtliv och vattenhobbyn är starkt närvarande. Vene 20 Båt-mässan 7-16.2.2020 Messukeskus i Helsingfors erbjuder något för varje båtägare och båtfarare. Nu för första gången anordnas en särskild uppsättning program för människor som är intresserade av båtliv och vill inleda båtlivet.

Vene 20 Båt är det största båtevenemanget i norra Europa, med besök av över 65 000 båtägare och båtfarare i en tidsrymd av tio dagar. Det finns ca 300 utställare. Båtfolket erbjuds på mässan information om båtliv, val av båt, båtunderhåll, besöksmål och -möjligheter. I Seglarhamnen kan man lyssna till historier om seglarlivet och få information om situationen i Östersjön. I Uusi Aalto Waterexpo -området är fisket allt synligare närvarande år efter år. Av vattensporterna är i år speciellt dykning och paddelsurfandet i fokus.

Förutom båtfolket välkomnar mässan båtentusiaster som för första gången har en egen programhelhet på söndagen den 9.2 kl.10-12. Målet är att få nya båtägare till båtlivet. Programmet kommer att publiceras i början av januari och det finns plats för 100 förstkommande.

Båtmässan fyller upp alla Messukeskus sju hallar

I de två största hallarna (hallarna 6 och 7) finns det cirka 500 nya båtar och av programområden Seglarhamnen och Totalbåt Messi, där man kan höra historier om båtlivets möjligheter. Uusi Aalto Waterexpo och fiske fyller de två nedre hallarna (hallarna 1 och 2) med fyra olika pooler och en programscen. I hallen intill dessa hallar (hall 3) kommer det att presenteras bland annat bryggor, trailers och service. I övervåningens hallar (hallar 4 och 5), finns det tillbehör, utrustning och elektronik, samt av programområden Venemestarin Telakka och programavdelningen, klassförbunden och prylbörsen för föreningen Segling och båtsport i Finland rf.

Informationspaket för motorbåtsfolket

I totalbåten Messi visas mässans båtnyheter. Där finns information olika typer av motorbåt, mål för dagturer i huvudstadsregionen och den nya sjötrafiklagen.
På Venemestarin Telakka renoverar man motorbåten Windy 31 Tornado och With 400 Vitting daycruiser. På varvet kan man följa arbetsuppvisningar, installation av uppvärmningsanordningen, bottenrenovering, målning av sidorna och keramisk ytbehandling, samt utbyte av kollisionslisten och relingslisten, och installation av syntetisk teakdurk och teakdäck. På varvet berättas det om dockningsalternativ, elsäkerhet, kartläggning av skicket av en begagnad båt, skadereparationer och klädselkurser.

Seglarhistorier, tävlingsaktuellt och Östersjöskydd

På Vene 20 Båt -mässan kan man lyssna till historier om seglingsäventyr, seglingsprojekt och seglingstävlingar. Segelhamnen samlar seglare och där kan man diskutera och planera framtida seglingar. Båtmässan har följt i flera år seglarna Ari Huuselas, Tapio Lehtinens, Tuomo Meretniemis och Kari "Ruffe" Nurmis äventyr i världshaven. Den här gången görs inget undantag. Östersjöns situation och ansvarighet för den kommer också att belysas i hamnen.

ZER°emissions -tävlingsbåt som är förankrad i hamnen, representerar med sitt exempel vår omsorg om haven. Båten är en av de största segelbåtarna någonsin på båtmässor. Finlands mässtiftelses pris Rädda Östersjön kommer att delas ut fredagen den 14,2. Då kommer miljöskyddsämnen att vara mera synliga i Seglarhamnen. Tävlingsseglarkvällen är på torsdag 13.2.2020 och familjedagarna båda söndagarna 9.2 och 16.2.

Tillsammans ut till sjöss med Segling och båtsport i Finland

Föreningen Segling och båtsport i Finland rf erbjuder dagligen program i sin egen avdelning. Där kan du bland annat få information om föreningsaktiviteter, besiktning och skolning. I barnens värld kan man leka och tävla i poolen med radiostyrda båtar. På helgerna från fredag till söndag har avdelningen ett programtema.

Båtägarens prylbörs är öppen fredagar kl 11-19, lördagar kl 10-18, söndagar kl 10-18 och måndag till torsdag kl 15-19. Dit kan man ta ej längre behövd båtutrustning och -tillbehör i bra skick till försäljning.Den 30-procentiga provisionen på försäljningen går oavkortad till de unga topparna i Sailing Team Finland, som är flitiga i prylbörsen under mässan.

Fiske, dykning och SUP-surfing

Den upplevelserika Vene 20 Båt -mässan presenterar i Uusi Aalto Waterexpo-området aktiviteter som besökarna kan prova på. Förutom Uusi Aalto -poolen finns där en testpool för SUP-brädor, en Lowrance Live Stage för fiske och två dykpooler - en ny akvarieliknande SSD -pool och den redan tidigare presenterade runda dykpoolen för publiken. Det finns dagligen program i alla programpunkter. Uusi Aalto Waterexpo -presentatören är Alex Haley och värd för fiske, Mikko "Peltsi" Peltola.

Fisket intar fortfarande en allt större del av Uusi Aalto Waterexpo -området. Utrustade fiskebåtar vid Uusi Aalto -poolen inkluderar Buster M, den premiärvisade Buster XL, Buster Cabin och Garmin Tracker Pro Guide V-175 Combo. Ett stort antal fiskeguider och -personligheter finns på mässan och berättar dagligen om fiskeknep i Uusi Aalto -programpunkter. Den nya hantverksmarknaden säljer bland annat unika gäddjerkar, vobblers, fiskespön och havsöringsdrag. På Kalastajan Kanava -avdelning kan man under mässan träffa flera hantverkare, som presenterar och säljer sina konstfärdiga alster.

För första gången har båtmässan en SSD (Sea Safety Diving) pool byggd för detta evenemang. I den nya imponerande SSD-poolen presenteras dykning som hobby. Publiken kan följa undervattensvisningar och kurspresentationer av aggregatdykning genom de stora fönstren i poolen. I poolen anordnas också olika presentationer av grenen snorkling. Unga snorklare skjuter luftbubbelbössa under vattnet och kör med en scooter. På mässan visas också användningen av populära helmasker. I den över 2m djupa SSD-poolen finns också en sjöjungfruskola. Mermaid-simning är en ny vattensporthobby i Finland. Sjöjungfrun Riia och små sjöjungfrur presenterar sin hobby. Mässan bjuder också på en uppvisning av dykgrenen fridykning av Johanna Nordblad. Världen under vatten kan man också besöka med hjälpt av det virtuella VR-headsetet.

Erimover organiserar dagligen ett mångsidigt SUP-program inklusive SUP träningspass som är öppna för allmänheten. Dessutom erbjuder Vesiurheilu.fi allmänheten möjlighet att testa alla SUP -brädor i en låg 30 m lång testpool.

Med välgörenhetsbiljetten till båtmässan!

Båtmässans partner i år är kampanjen #MEIDÄNMERI . En #MEIDÄNMERI -biljett till mässan kan köpas i förväg online, Av biljettpriset går tre euro till Östersjöskyddet genom John Nurminens Stiftelse. Kampanjen backas upp, förutom av John Nurminens Stiftelse, också Muminkaraktärerna. Välgörenhetsbiljetten kostar i förköp 17 euro och under evenemanget 20 euro. Den säljs endast i onlinebutiken shop.messukeskus.com

Vene 20 Båt -mässan är norra Europas största båtmässa. Vene 20 Båt -mässan anordnas i Messukeskus i Helsingfors den 7-16.2.2020. Evenemanget är öppet vardagar kl 11-19 och helger kl 10-18.

Inträdesbiljetter till mässan kan köpas i förväg på [HREF=(http://shop.messkukeskus.com)shop.messukeskus.com Gruppbiljetterna (minst 10 personer) kostar 10 euro/person i förköp fram till 6.2 (12 euro/person under evenemanget). En vuxenbiljett i förköp som förmånligast 16 euro (under evenemanget 19 euro). Övriga biljettpriser och ytterligare information www.venemessut.fi

Messukeskus anordnar Vene 20 Båt -mässan på uppdrag av Finnboat rf. Partnerna i evenemanget är Mercedes-Benz och kampanjen #MEIDÄNMERI.

Ytterligare information: Messukeskus, informatör Teija Armanto, Messukeskus, tfn 050 376 0809

Upp