Finnboat

Arvoisat jäsenet,

Valmistavan teollisuuden kansainvälistymisohjelman tukipäätökset on nyt kaikilta osin saatu tälle keväälle. Kauppa- ja teollisuusministeriö tukee jäsenkuntamme yhteisiä kansainvälistymisprojekteja kaikkiaan lähes 700.000 eurolla. Tuki valmistavalle pk-teollisuudelle on 50% ja suuryrityksille 30%. Viennin johtoryhmä on jo Vaasan vuosikokouksen aikana laatinut kevään ohjelman yhteisille projekteille. Näyttelypuolella se pitää sisällään jo menneet Lontoon, Düsseldorfin sekä HISWAN (Amsterdam), edelleen Frederician, Tukholman, Oslon ja Moskovan. Lisäksi kesäkuun alussa järjestetään järjestyksessä toinen pienveneiden Floating Show kansainväliselle lehdistölle Tyrvännöllä. Yritykset tekevät yhteismainontaa Dagens Nyheterin messunumerossa ja Scanoramassa. Lisäksi tehdään veistämökierros Italiaan toukokuussa. Kaikkiaan yritysosallistumiskertoja tulee lähes 200. Viennin osuus teollisuutemme tuotannosta oli viime vuonna edelleen. n. 80%.
Myös kotimaan sektorilla tulee tapahtumaan paljon. ”Ammattilaiset Esillä” ilmoituskampanja tulee jatkumaan ja siihen otetaan mukaan myös yksittäiset jäsenyritykset. Finnboat tulee sponsoroimaan tätä kampanjaa osittain. Lehdistölle tullaan kesäkuussa järjestämään myös tietoisku ja tulemme varaamaan yhden päivän heidän viemisekseen merelle sekä keskitetysti kerran pääkaupunkiseudulla, että ainakin joillakin paikkakunnilla pienimuotoisemmin. Jos tämän aiheen ympärillä jäsenkunnalla on hyviä ideoita niin kuulemme niistä mielellämme.
Vene 05 oli neliöiltään kaikkien aikojen suurin tapahtuma. Kävijämäärä oli suurin sitten vuoden 1990. Ostoaikeita oli kävijätutkimuksen mukaan todella paljon joten tästä on hyvä jatkaa kevättä.

Parhain terveisin

Jouko Huju

Suomi