Finnboat

Tämän veneilykauden päätteeksi etsitään jälleen vesiliikenteessä esimerkillistä tekoa, toimintaa tai henkilöä, joka omalla toiminnallaan kannustaa kaikkia muita vesilläliikkujia parempaan veneilykulttuuriin ja sujuvaan yhteispeliin vesillä. Vuoden Veneilyteko -tunnustuksen on perustanut alan journalistien yhdistys Veneilytoimittajat ry Båtjournalisterna rf, johon kuuluu noin 80 veneilystä ja merenkulusta ammatikseen kirjoittavaa journalistia.

Tunnustuksella voidaan palkinta yksittäinen henkilö, yritys, asia tai tapahtuma, joka saattaa olla jopa paikallinenkin ilmiö. Tärkein valintaperuste on kuitenkin se, että asialla voi olla myös laajempaa valtakunnallista merkitystä veneilyharrastuksen edistämisessä ja veneilyturvallisuuden parantamisessa.

Ehdotukset perusteluineen Vuoden veneilyteoksi voi lähettää Veneilytoimittajien verkkosivujen kautta osoitteessa www.veneilytoimittajat.fi jouluun mennessä. Tunnustuksen saajan valitsee yhdistyksen johtokunta. Tunnustus luovutetaan Helsingin Vene 08 Båt -messujen yhteydessä lehdistötilaisuudessa.

Veneilytoimittajat ry:n johtokunnan muodostavat:
Markku Kuronen/Navigare, puheenjohtaja
Risto Nordell/YLE, varapuheenjohtaja
Lena Mickelsson-Ouru/Finnboat News, sihteeri
Karel Kakko/Kippari
Eero Pöyhönen/E-Press
Jan Sjölund/Venemestari
Raija Örn/free

Suomi