Finnboat

Venealan tutkimus- ja kehitystyö saa aivan uusia mahdollisuuksia, kun vuoden verran valmisteilla ollut Tekesin venealan kehittämisen ohjelma VENE nyt toteutuu. Tekes on päättänyt suunnata venealan kehitysprojekteihin vuosina 2008-2011 yhteensä lähes 15 miljoonaa euroa. Ohjelman koordinaattoriksi on valittu VTT.

Ohjelmasta järjestetään aloitusseminaari Helsingin Messukeskuksessa (Ballroom 1) perjantaina 15.2.2008 klo 9.00-11.00. Seminaari on avoin kaikille alan yrityksille ja yhteisöille ja se on maksuton. Maksuttomuudesta huolimatta pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen etukäteen osoitteeseen info@finnboat.fi keskiviikkoon 6.2.2008 mennessä.

Seminaarissa kerrotaan tarkemmin, mistä ohjelmassa oikein on kyse, mitä se merkitsee alan yrityksille ja koko venealalle, mitä sillä pyritään saavuttamaan, mitä hyötyä siitä voi olla yksittäisille yrityksille jne.

VENE-ohjelman missiona on kannustaa alan yrityksiä kehittämään liiketoimintojaan soveltamalla parasta saatavilla olevaa osaamista. Tämä tarkoittaa mm. tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen osaamisten hyödyntämistä, rinnakkaisten toimialojen kanssa verkottumista ja esim. Finpron, Finnveran ja TE-keskusten palvelujen hyödyntämistä. Ohjelman toimenpiteet liittyvät venealan koko liiketoimintaan. Tavoitteena on kasvattaa alan yritysten t&k -panostukset aivan uudelle tasolle, parantaa kilpailukykyä ja ”suhdannekuntoa”, sekä aktivoida alan toimijoita erikoistumiseen, yhteistyöhön ja investointihalukkuuteen.

Ohessa Markku Hentisen (VTT) Veneohjelmasta kirjoittama artikkeli, joka julkaistiin Finnboat Newsin nrossa 4/2007.

Suomi