Finnboat

Huomenta,

Olemme saaneet oheisen tarjouksen Korean Kaupallisesta Edustustosta. Se on sinänsä mielenkiintoinen ja melko vähäisin kustannuksin (oletan että n 500 – 1000 euroa, jos 5 firmaa mukana) voitaisiin saada tuntumaa markkinoihin. Lukekaa ystävällisesti juttu läpi ja jos mielenkiintoa löytyy niin laittakaan tämän viikon loppuun maili minulle (jouko@finnboat.fi).

Kiitos.

Tervehdys Etelä-Korean kaupallisesta edustustosta,

Koreassa vapaa-ajan veneily kasvaa nopeasti, ja kymmeniä uusia venesatamia on rakenteilla ja suunnitteilla. Venevalmistusta on Koreassa tosin vähänlaisesti, ja niinpä maassa on merkittäviä mahdollisuuksia myös suomalaisille venealan yrityksille. Koreaan tuodaan vuosittain veneitä noin 10 miljoonan dollarin arvosta, ja vuotuinen kasvu on n. 10%. Volyymitasolla Koreassa tullaan myymään 2000 – 3000 uutta huvivenettä vuosittain seuraavien 2-3 vuoden aikana.

Taustaorganisaatiomme KOTRA on mukana järjestämässä Korea Boat Show -messuja (www.koreaboatshow.org) Kyeonggissa Seoulin lähellä 11. – 15. kesäkuuta 2008. Kyseessä ovat Korean ensimmäiset kansainvälisen tason veneilymessut, ja tarjoamme Finnboatille ja kiinnostuneille venevalmistajille erittäin kustannustehokasta pakettia Korean markkinoille pääsyyn seuraavasti:

– Perusständi maksaa USD 630
– Suomalaisyritykset voivat lähettää materiaalia kuten esitteitä messupaikalle
– Ständiä miehittää eräs Koreassa asuva suomalainen, joka tuntee hyvin veneilyalan, ja on syvällisesti perehtynyt Korean markkinoihin.

Ständi on siis hyvin edullinen, ja materiaalin lähettäminen ei liene venevalmistajille liian suuri vaiva. Ko. suomalainen tietenkin pyytää kohtuullista palkkiota työstään, mutta siitä voitte neuvotella suoraan hänen kanssaan. Jos nämä kustannukset jaetaan vaikkapa 2-3 venevalmistajan ja Finnboatin kesken niin se tulee yritystä kohden hyvin edulliseksi. Finnboat ja yritykset säästävät merkittävästi resursseja kun kenenkään ei tarvitse matkustaa Suomesta paikan päälle, eikä näyttelyveneiden vieminen Koreaan ole välttämätöntä.

Mm. Australia ja Britannia ovat jo vahvasti mukana messuilla. Olisi suomalaistenkin hyvä olla läsnä nyt kun tulevaisuuden markkinaosuudet ovat jaossa.

Tulen käymään Helsingin Venemessuilla loppuviikosta. Silloin voisimme keskustella asiasta tarkemmin.

Ystävällisin terveisin,

Kari Mäkeläinen
Senior Consultant
Korea Trade Center Helsinki
Etelä-Korean Kaupallinen Edustusto
Kauppiaankatu 3 B 11, FI-00160 Helsinki
Tel. +358-9-682 94 90
Fax +358-9-682 94 910
kari@kotra.fi
www.kotra.or.kr
www.investkorea.org

Suomi