Finnboat

Seago Yachting Ltd on ilmoittanut, että pienessä erässä Seago 150 ja 175 Newtonin pelastusliivejä, mukaanlukien lasten pelastusliivit, saattaa olla valmistusvirhe, joka voi johtaa vakavaan vaaratilanteeseen.
Pelastusliivit ovat merkitty valmistusajankohdan mukaan roomalaisilla numeroilla. Esimerkiksi viimeinen neljännes 2005 on merkitty IV/05. Tarkistettavat valmistusajankohdat ovat:
IV/05, I/06, II/06, III/06, IV/06, I/07.

Jos omistat Seago 150 tai 175 Newton pelastusliivit, mukaanlukien lasten pelastusliivit, tarkasta valmistusajankohta liivin sisällä olevasta lapusta. Pelastusliivejä on myyty hyvinvarustetuissa venetarvikeliikkeissä ja tavarataloissa ympäri Suomen.

Jos sinulla on Seago pelastusliivi, jonka valmistusajankohta on joku yllämainituista LOPETA LIIVIN KÄYTTÄMINEN VÄLITTÖMÄSTI. Tarkasta pelastusliivi itse (ohjeet tarkastamiseen löydät alapuolelta sekä myös liivin mukana tulleesta käyttöohjekirjasta), tai toimita pelastusliivi Multimarine Oy:lle tarkastusta varten. Ennen toimitusta ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen seago@multimarine.fi tai soita 09-8553880 saadaksesi tarkemmat ohjeet.

Kaikki pelastusliivit tulee tarkastaa vuosittain ja vialliset kyseisten valmistusajankohtien pelastusliivit vaihdetaan uusiin.

Ohjeet tarkastusta varten:
1. Ota hiilihappopatruuna irti kiertämällä se irti laukaisijasta.
2. Puhalla liivi täyteen puhallus-/tyhjennysventtiilistä ja anna olla täytettynä 24h.
3. Jos liivi on 24h jälkeen edelleen täysi liivi on ehjä. Voit jatkaa käyttämistä normaalisti.
3.1 Tyhjennä liivistä ilmat pois puhallus-/tyhjennysventtiilistä
3.2 Kierrä hiilihappopatruuna takaisin paikalleen ja pakkaa liivi takaisin alkuperäiseen muotoon.
4. Jos liivi on tyhjentynyt toimita se alla näkyvään osoitteeseen. Viallinen liivi vaihdetaan uuteen.

Suomi