Finnboat

VENEALAN 8. SUURI KORJAAMOPÄIVÄ 9.2.2009
Helsingin Messukeskus, kongressisiipi, sali 102, klo 9.00 – 15.30

Finnboatiin kuuluva Venealan Telakka- ja korjaamoyhdistys ry järjestää Helsingissä Vene 09 Båt -messujen yhteydessä jälleen perinteisen Venealan Suuren Korjaamopäivän. Tuleva tapahtuma on järjestyksessä kahdeksas. Päivän aikana käsitellään mm. vakuutuksiin ja vene-elektroniikkaan liittyviä asioita, joten jokaisen telakointi- tai korjaamotoimintaa harjoittavan yrityksen kannattaakin tulla päivittämään tietämystään! Viime vuosina ajankohtaisia asioita on ollut kuulemassa yli 100 henkilöä. Tule siis sinäkin mukaan!

Tälläkin kertaa tilaisuudesta on pyritty tekemään mahdollisimman edullinen ja sen hinta on Finnboatin jäsenyritysten edustajille 85 EUR ja ei-jäsenille 100 EUR (sis. alv, lounas, kahvit ja luentomateriaali). Seminaaripäivän osallistujilla on myös mahdollisuus tilata etukäteen pääsylippu Vene 09 Båt -messuille hintaan 9 eur (sis. alv).

Tule siis kuuntelemaan alan viimeisimpiä uutisia ja ilmoittaudu mukaan saman tien. Ilmoittautumislomakkeen löydät osoitteesta www.finnboat.fi kohdasta ”Ilmoittautumiset” tai tämän linkin kautta.

Ilmoittautumisaika päättyy 2.2.2009.

Tervetuloa!

OHJELMA *
09.00 Kahvit
09.30 Päivän avaus – Jouko Huju, Finnboat ry
09.45 Onko korjaamosi vakuutus kunnossa – Ari-Matti Toivonen, AON Monia Oy
10.00 Finnboat/TAKK venemoottoriasentajakoulutus käynnistyy – Kari Kaikkonen, TAKK
10.15 Purjeveneen vaikea korjausprojekti – Joni Leeve, Leevene Oy
11.00 Työtilauksen teko ja veneen luovutusprosessi – Anders Hagman, Emsalö Båtupplag Ab
11.45 – 12.45 Lounas
12.45 Navigointilaitteiden asennus ja tiedonsiirto – Henri Haverinen, Furuno Oy
13.30 Nykyaikainen autopilotti ja sen toiminnot veneessä – Jarmo Heinonen, Maritim Oy
14.00- 14.20 Iltapäiväkahvit
14.20 Suojaerotusmuuntaja vai galvaaninen erotin – eli miten saat vuotovirrat hallintaan – Ari Bragge, Mastervolt Finland /Powerduo Oy
14.50 Lasikuituveneen maalaus – Jonas Slotte, Skuru Marine Ab
15.20 Loppukeskustelu
15.30 Tilaisuus päättyy

  • Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin. Tilaisuus on suomenkielinen.

VENE-OHJELMAN VUOSISEMINAARI 12.2.2009
Helsingin Messukeskus, kokoustila 101cd

Vuoden käynnissä ollut ohjelma kannustaa alan yrityksiä kehittämään liiketoimintojaan soveltamalla parasta saatavilla olevaa osaamista. Vuosiseminaarissa tehdään katsaus käynnistyneisiin projekteihin ja esitellään tutkimushankkeet sekä ohjelman ensimmäiset tulokset.

Maksuton, päivän kestävä seminaari on avoin kaikille alan yrityksille ja yhteisöille. Ilmoittudu mukaan viimeistään 1.2. Vene-ohjelman sivuilla www.tekes.fi/vene.
Sivuston pääsivulla ”Liity postituslistalle” voit liittyä myös mukaan Vene-ohjelman postituslistalle.

Tervetuloa mukaan!

Ohjelma * (löytyy myös www.tekes.fi/vene -sivustolta)

9.00 kahvit

9.30 Vene-ohjelman ensimmäisen vuoden aikaansaannokset,
ohjelman päällikkö Matti Evola/Vesa Kojola, Tekes

10.00 Suunnittelun ja valmistuksen uudet trendit

11.00 Uudet tutkimusaiheet ja yritysprojektit,
ohjelman koordinaattori Markku Hentinen, VTT

11.30 Koko toimialan uudet haasteet,
toimitusjohtaja Jouko Huju, Venealan Keskusliitto Finnboat ry

12.00 Lounas

13.00 Tutkimushankkeiden ensimmäiset tulokset

14.00 Kahvit

14.30 Tutkimushankkeiden ensimmäiset tulokset jatkuu

17.00 vuosiseminaari päättyy

  • (ohjelmaa päivitetään tammikuun aikana)

Vene-ohjelman tuloksena kuluttajille on tarjolla parempia veneitä ja palveluja. Näitä tuottavat kannattavat ja kilpailukykyiset suomalaiset yritykset. Osaamisen hyödyntäminen, yhteistyö ja verkottuminen alan yritysten, alihankkijoiden, tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen kanssa on keskeistä ohjelmassa. Ohjelman koordinaattorina toimii VTT yhteistyössä Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n kanssa.

BÅT-PROGRAMS ÅRSSEMINARIET 12.2.2009
Helsingfors mässcentrum, mötesrum 101cd

Programmet som pågått i ett år uppmuntrar företagen att utveckla sin affärsverksamhet genom att tillämpa det bästa kunnande som finns tillgängligt. Under årsseminariet får vi en översikt av de pågående projekten och man presenterar de första resultaten av forskningsprojekten och programmet.

Det kostnadsfria seminariet som utsträcker sig över en dag är öppet för alla företag och samfund i branschen. Anmäl dig senast den 1.2 på Båt-programmets webbsidor www.tekes.fi/vene. Det detaljerade programmet och tidtabellen finns på programmets sidor och den publiceras inom kort också i Båt-programmets nyhetsbrev. Du kan ansluta dig till Båt-programmets postningslista på webbplatsens ingångssida i punkten ”Anmäl dig till postlistan”.

Välkommen!

Båt-programmets mål är att erbjuda konsumenterna bättre tjänster för båtlivet. Dessa levereras av lönsamma och konkurrenskraftiga finländska företag. Detta innebär bland annat att forskningscentralernas, högskolornas och andra branschers kunnande tillämpas genom nätverk. VTT fungerar som programmets koordinator i nära samarbete med Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf.

Huom. jäsentiedotearkiston osoite Finnboatin internetsivuilla on muuttunut.
Jotta tiedot pysyisivät vain Finnboatin jäsenten keskuudessa, älä kopioi sivun osoitetta/linkkiä muille sivustoille.

Suomi