Finnboat

Valikoima ja palvelu luovat menestystä

Yhdeksi maan suurimmista konekauppiaista kasvanut joensuulainen Jokikone Oy täyttää 30 vuotta. Jokikoneen toiminta alkoi vuonna 1980 Joensuun keskustassa Torikadulla, valikoiman koostuessa moottorisahoista, mopedeista ja puutarhakoneista sekä näiden koneiden huoltopalveluilla. Hyvinkin nopeasti myynti suuntautui vapaa-ajan tuotteisiin, kuten mm. moottorikelkkoihin ja moottoripyöriin. Jokikone olikin ensimmäisiä vain vapaa-ajan pienkoneisiin keskittyneitä liikkeitä Suomessa.

– Valikoiman laajuus sekä asiantunteva ja osaava palvelu ovat ehdottomia valtteja myös tulevaisuuden kaupankäynnissä, tehtiin sitä sitten myymälässä tai verkossa. Laaja valikoima uusia ja käytettyjä koneita sekä tarvikkeita ja varaosia on ehdoton edellytys myös tulevaisuuden konekaupassa, tiivistää Halonen menestymisen ytimen konekaupassa.
– Asiakkaamme tietävät mitä haluavat ja meidän tehtävänämme on tarjota sitä heille, oli kyse sitten koneista, niiden huollosta tai niihin liittyvistä tarvikkeista. Yksi menestyksemme edellytys onkin, että ovesta sisään kävelevä asiakas tietää saavansa meiltä oikeat välineet ja riittävän opastuksen harrastukseensa, lupaa Halonen 30 vuoden menestyksen suomalla varmuudella.

Vapaa-ajankoneiden kaupan yleinen kasvu sekä uusien edustusten ja jälleenmyyntisopimusten solmiminen auttoivat Jokikonetta nousemaan Itä-Suomen merkittävimmäksi konekaupaksi -90 luvulla. Menestyksen yhtenä tekijänä oli myös Jokikoneen aktiivinen osallistuminen konekauppaa tukeviin tapahtumin ja asioihin. Kasvu ja menestys eivät jatku vain toistamalla hyväksi havaittua toimintatapaa:

– 2000-luvulle siirryttäessä on moni asia muuttunut konekaupassa. Nyt on oltava kattavasti läsnä verkossa, on löydettävä sosiaaliset mediat ja pystyttävä erikoistumaan jopa tuotetasolla. Tämän päivän asiakas tietää verkon kautta erittäin paljon tuotteista jo ennen kuin hän avaa liikkeen oven. Meidän tehtävänämme ei ole enää niinkään tuotteiden argumentointi vaan etsiä nimenomaan se asiakkaan haluama oikea tuote, oikeaan hintaan, kuvaa Halonen muutosta kaupankäynnissä.

2007 oli Jokikoneella aika ottaa kasvun suhteen seuraava iso askel, kun yli 2 500 neliön uudet ja kaikin puolin kasvanutta toimintaa vastaavat liiketilat valmistuivat Teollisuuskadulle. Tänä päivänä Jokikone pystyy palvelemaan kausituotteissa, kuten veneissä, moottoripyörissä ja moottorikelkoissa, asiakkaita myös varsinaisen käyttökauden ulkopuolella tarjoamalle koneille ja laitteille nykyaikaiset myymäläesittely-, huolto- ja korjaamotilat.

– Vuosien mittaan olemme toimittaneet asiakkaillemme yli 3 500 moottorikelkkaa, mopoja ja moottoripyöriä yli 6 000 kappaletta, veneitä ja venemoottoreita yli 6 500 ja mönkijöitäkin toista tuhatta kappaletta. Moottorisahoja uusille omistajille on siirtynyt yli 20 000 kappaletta, kertaa Jokikone Oy:n toimitusjohtaja Marko Halonen vuosikymmenten myyntisaldoa.

Jokikone Oy on vene- ja konealana erikoisliike Joensuussa. Tuotevalikoima kattaa veneet ja venemoottorit, moottorikelkat, moottoripyörät/mopot/skootterit, ATV:t, piha- ja viherkoneet sekä moottorisahat. Kokemusta Jokikoneella on konekaupasta 30 vuoden ajalta. Kokonaisvaltaiseen palveluun kuuluu myynnin lisäksi, runsas tarvike- ja varustevalikoima, varaosapalvelu ja ammattitaitoinen huolto. Kaikesta tästä vastaa 16 Jokikoneen palveluksessa olevaa ammattilaista. Jokikoneen liikevaihto oli kuluneella tilikaudella 8,4 miljoonaa euroa ja tulos voitollinen. Jokikoneen tuotemerkkejä ovat mm. Yamaha, Polaris, Suzuki, Mercury, Stihl, Viking, SYM, Yamarin, Silver, Bella, Flipper, Aquador ja Suvi.

Lisätietoja:
Marko Halonen TJ
marko.halonen@jokikone.fi
010 3878 102

Paavo Halonen HPJ
paavo.halonen@jokikone.fi
010 3878103

Veli-Pekka Halonen
veli-pekka.halonen@jokikone.fi
010 3878 104

www.jokikone.fi

Suomi