Finnboat

Arvoisat jäsenet,

Yli vuoden jatkunut keskustelu Työ-ja elinkeinoministeriön myöntämistä kansainvälistymisavustuksista yritysten yhteishankkeisiin on saatu pääosiltaan valmiiksi. Todettakoon aluksi, että vaara tukien siirtymisestä aluepolitiikan pelinappuloiksi on ainakin näiltä osin saatu poistettua. Kaikkiaan lähes 600 firmaa ja parisenkymmentä käyttäjäorganisaatiota osallistui tähän prosessiin. Kiitos kaikille siitä. Ministeriöllä oli loppujen lopuksi ymmärrystä yritysten ajatuksille. Finnboatin valmistaville jäsenyrityksille tämä on viime vuosina tarkoittanut noin 1 milj. EUR tukipakettia.

Tämä tukimuoto siis säilyy tässä vaiheessa ja muutokset ovat seuraavia:

1. Näyttelyt

Näiden hakuprosessi siirtyy yhteen ELY-keskukseeen. Sillä sinänsä ei ole suurempaa merkitystä koska raha tulee edelleen ministeriöstä, se on valtakunnallinen ja ministeriö myös hakee rahan kokonaisuutena ja ohjeistaa sen myöntämisperusteet. Meillä siis vain hakuosoite muuttuu.

2. Vientirenkaat ja kumppanuushankkeet

Näitä venealalla ei juurikaan ole vielä ollut mutta niiden haku siirtyy 3-5 ELY-keskukseen vaikkakin postiosoite on vain yksi paikka.

3. Markkinaselvitys ja fact-findingmatkat sekä lehdistötoiminta

Nämä kaikki jäävät toistaiseksi ministeriöön.

Seuraava KV-Foorumin lobbauskohde on faktisen rahamäärän suurentaminen vastaamaan kasvavaa kysyntää. Meidän tulee saada päättäjät ymmärtämään, että kyseessä on tuottava investointi, joka maksaa itsensä takaisin työpaikkoina ja lisääntyvänä verokertymänä.

Terveisin

Jouko Huju

Suomi