Finnboat

Hyvät jäsenet,

Suomen Veneteollisuusyhdistyksen toimeksiannota olemme selvittäneet Ukrainan markkinoihin liittyvän selvityksen tekemistä. Monet alamme yritykset ovat jo tuolle alueelle kauppaa tehneet mutta alueen perustietoja on ollut melko haastaavaa saada. Olemme pyytäneet tarjoukset kahdelta luotettavalta taholta tutkimuksesta, joka pitää sisällään:

– alueen markkinoiden koon ja nykyiset pelaajat
– jakelujärjestelmän ja sen toimintaperiaatteet
– viranomaismääräyksiin, tulleihin sekä verotukseen liittyvät haasteet

Tutkimus on tarkoitus aloittaa vuoden 2011 alussa. Kokonaiskustannus on suuruusluokkaa 14.000 EUR ja oletamme, että saamme tämän alkukevään 2011 TEM-hakemuksen piiriin 50%:n tuella. Mikäli toiseen puolikkaaseen osallistuu esim. 5 yritystä on kustannus siis suuruusluokkaa 1400,- EUR + alv.

Kun alustava kiinnostus on selvinnyt niin mietimme yhdessä vielä tutkimuksen sisältöä ja painotuksia sekä valitsemme tutkimuksen tekijän.

Pyydän kohteliaimmin kiinnostuneita yrityksiä ilmoittautumaan 22.11.2010 mennessä suoraan allekirjoittaneelle (jouko@finnboat.fi).

Vastaan mielelläni kysymyksiin.

Parhain terveisin

Jouko

Suomi