Finnboat

IBEX 2011 – International Boatbuilder’s Exhibition and Conference sekä veistämövierailut

Kentucky Exposition Center (Louisville) sekä veistämövierailut Knoxvillen alueella

Hyvät jäsenet,

Suomen Veneteollisuusyhdistyksen toimeksiannosta kartoitamme kiinnostusta osallistua otsikkomatkaan sekä siihen liittyviin veistämövierailuihin. Matka tapahtuu 15-22.10.2011 välisenä aikana.

IBEX on hieman METSiä vastaava tapahtuma USA:ssa. Se koostuu useammasta osa-alueesta kolmen päivän aikana.

1. Näyttely

Yli 500 näytteilleasettajaa. Esillä on venevarusteiden ja teknologian osalta kaikki merkittävät pelaajat USA:sta ja kansainvälisesti myös. Kyseessä ei siis ole venenäyttely.

2. Workshopit eli työpajat

Maanantaina 17.10. ja tiistaina 18.10. järjestetään kaikkiaan 12 eri aihealueiden työpajaa. Aihepiireinä mm. Missä vaiheessa ja miksi suljetut muotit, Veneiden kannattava maalaus, 3 D-suunnittelu, myynnin tehostaminen jne.

3.Seminaarit

Näyttelyn aikana järjestetään kaikkiaan 62 venetekniikkaan, tuotantoon, korjaukseen ja venekauppaan liittyvää seminaaria. Luennoitsijat ovat USA:n parhaita.

Koko ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.ibex.com

4. Veistämövierailut

Riippuen ryhmän koosta ja kiinnostuksesta on amerikkalainen sisarjärjestömme NMMA luvannut järjestää todella mielenkiintoisia yrityskäyntejä. Pääosa venevalmistajista on Knoxvillen alueella noin 4 tunnin bussimatkan päässä. Siellä toimii mm. seuraavien yritysten valmistusyksikköjä; Bayliner, SeaRay, Malibu Boats, Bryant Boats ja MasterCraft Boats.

Alustava aikataulu:

15.10. Lento Louisvilleen Lontoon tai Chicagon kautta
17-19.10. Näyttely ja seminaarit
20-21.10. Veistämövierailut
22.10. Lento Knoxville – Chicago – Helsinki

Kustannukset:

Kustannusarvio on tässä vaiheessa sitoumuksetta:

Lennot noin 800 €

Hotellit 7 x 120 = 840 €
Seminaarimaksut (esim 6 kpl) 170 €
Osuus bussikuljetuksista (10 osallistujaa) 220 €
Yhteensä 2030 €

Tulemme normaaliin tapaan myös anomaan tähän TEM:n kve-tukea, joka tukikelpoisille venevalmistajille ja suunnittelijoille on 25% (suuryritykset) ja 50% (pk-yritykset). Tuki (1 hlö per firma) varmistuu vasta kun päätös on kirjallisesti saatu ja se on usein vasta tapahtuman jälkeen. Saamamme tiedon mukaan tukirahaa on kuitenkin loppuvuodelle edelleen tarjolla.

Ilmoittautuminen:

Jotta saamme alustavan käsityksen mahdollisesta kiinnostuksesta pyydämme ystävällisesti tietoa tästä allekirjoittaneen sähköpostiin (jouko@finnboat.fi) 15.8.2011 mennessä.

Annan mielelläni lisätietoja (040 5509310)

Terveisin
Jouko Huju

Suomi