Finnboat

Kokoonnumme m/s Princess Marialle Helsingin Länsisatamaan tiistaina 6.11. jo klo 12.00 ja nautimme veneparlamentin aluksi yhteisen lounaan laivalla. Tämän jälkeen ohjelmassa ovat kaikkien yhdistysten sääntömääräiset syyskokoukset ja sen jälkeen liiton syyskokous.

Kokousten päätyttyä iltapäivän tietopaketin Venäjän markkinoista tuo meille Suomalais-Venäläisen Kauppakamarin johtaja Jaana Rekolainen, jonka luentojen aiheina ovat

1. Venäjän markkinat haltuun; myynnin ja jakelukanavien kehittäminen, menestystekijät ja karikot

2. Tuloksiin Venäjällä; venäläinen asiakkaana, tarjouksista tuloksiin, ostopäätöksiin vaikuttaminen.

Laiva lähtee Helsingistä kohti Pietaria klo 19.00. Venäläiseen risteilytunnelmaan tutustumisen jälkeen nautimme vielä yhteisen syyskokousillallisen laivan a la carte -ravintolassa, jossa sijaitsee myös pienimuotoinen pelikasino.

Keskiviikkona 7.11. laiva saapuu Pietariin paikallista aikaa klo 10.30. Laivan buffetaamiaisen jälkeen siirrymme maihin, jossa bussit odottavat meitä ja kuljettavat meidät tehdasvierailulle Pietarin ulkopuolelle noin tunnin ajomatkan päähän kaupungista. Tehdasvierailun aikana kuulemme, millaista käytännössä on yrittäminen Venäjällä suomalaiselle yritykselle. Matkalla tehdasvierailulle sekä paluumatkalla sieltä linja-autot ajavat sight-seeing -reittiä ja mukanamme ovat paikalliset suomea puhuvat oppaat.

Myöhään iltapäivällä on laivalla ohjelmassa vielä kunkin yhdistyksen oma ”brain storming” -ideointipalaveri ennen buffet-illallista.

Laiva lähtee Pietarista klo 19.00 ja takaisin Helsingin Länsisatamassa olemme torstaina 8.11. klo 8.00.

Luvassa on siis jälleen paljon hyödyllistä asiaa, mukavaa yhdessäoloa ja vieraaseen kulttuuriin tutustumista. Risteilyn hinnan olemme pyrkineet painamaan niin alas, että kaikilla olisi mahdollisuus tulla mukaan. Luento-ohjelman, bussikuljetusten ja oppaiden kustannuksista vastaa Finnboat ja osallistujilta veloitetaan ainoastaan matkan ja ruokailujen omakustannushinta.

Tarkemmat hintatiedot hyttivaihtoehtoineen löytyvät nettiosoitteesta https://ap.seeuthere.com/finnboat2012 jonne myös kaikki ilmoittautumiset tehdään.

Viisumimuodollisuuksien vuoksi risteilylle on ilmoittauduttava 21.9. mennessä ja huomaathan, että matkalle mukaan tarvitaan passi, joka on voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen.

Runsasta osallistumista odottaen,

Jouko Huju, Lena Mickelsson-Ouru, Katja Simola

Suomi