Finnboat

Kokoonnumme m/s Princess Marialle Helsingin Länsisatamaan tiistaina 6.11. jo klo 12.00 ja nautimme ensin yhteisen lounaan laivalla. Virallisia kokouksia ennen päivän tietopaketin Venäjän markkinoista tuo meille Suomalais-Venäläisen Kauppakamarin johtaja Jaana Rekolainen, jonka luentojen aiheina ovat

Venäjän markkinat haltuun; myynnin ja jakelukanavien kehittäminen, menestystekijät ja karikot
Tuloksiin Venäjällä; venäläinen asiakkaana, tarjouksista tuloksiin, ostopäätöksiin vaikuttaminen.

Kauppakamarin esitysten jälkeen ohjelmassa ovat kaikkien yhdistysten sääntömääräiset syyskokoukset. Yhdistysten syyskokouksissa käsitellään ainoastaan yhdistyslain määräämät sääntömääräiset pykälät ja näiden kokousten jälkeen kokoonnumme laivan auditorioon, jossa käydään läpi sekä liiton että yksittäisten yhdistysten strategiset linjaukset tuleville vuosille ja toimintasuunnitelmat vuodelle 2013. Jäsenkunnalla on todella paljon yhteisiä intressejä ja asioita käsiteltävänä ja työn alla, joten on parempi että käymme ne kaikki läpi yhdessä, koko osallistujajoukon voimin. Noin tunnin kuluessa käymme läpi nämä yhteiset asiat ja sen jälkeen on vuorossa liiton sääntömääräinen syyskokous.

Laiva lähtee Helsingistä kohti Pietaria klo 19.00. Venäläiseen risteilytunnelmaan tutustumisen jälkeen nautimme vielä yhteisen syyskokousillallisen laivan a la carte -ravintolassa, jossa sijaitsee myös pienimuotoinen pelikasino.

Keskiviikkona 7.11. laiva saapuu Pietariin paikallista aikaa klo 10.30. Laivan buffetaamiaisen jälkeen siirrymme laivayhtiön shuttle-bussilla satama-alueelle, jossa tilausbussimme odottavat meitä ja kuljettavat meidät vierailulle OOO Sportsudprom -nimiseen yritykseen (www.silverboats.ru) . Yritys valmistaa mm. North Silver -alumiiniveneitä ja sillä on kuuleman mukaan Euroopan hienoimpiin kuuluvat myyntitilat. Mahdollisuuksien mukaan pääsemme myymälän lisäksi tutustumaan myös yrityksen tuotantotiloihin. Matkalla yritysvierailulle sekä paluumatkalla sieltä linja-autot ajavat sight-seeing -reittiä ja mukanamme ovat paikalliset suomea puhuvat oppaat.

Myöhään iltapäivällä on laivalla ohjelmassa vielä Finnboat Työpaja -työskentelyä. Tämä tarkoittaa, että osallistujat jaetaan 10-12 hengen ryhmiin pohtimaan ja ideoimaan yhteisiä tärkeitä asioita. Ryhmäjakoa ei toteuteta yhdistyksittäin, vaan enemmänkin sen mukaan mitkä ovat yksittäisten yritysten kiinnostuksen kohteet ja oman toiminnan kannalta tärkeitä asioita. Vielä ennen buffet-illallista kokoonnutaan auditorioon purkamaan Työpajojen aikaansaamat tulokset. Laiva lähtee Pietarista klo 19.00 ja takaisin Helsingin Länsisatamassa olemme torstaina 8.11. klo 8.00.

Luvassa on siis todella paljon hyödyllistä asiaa, mukavaa yhdessäoloa ja mielenkiintoinen vierailu. Luento-ohjelman, bussikuljetusten ja oppaiden kustannuksista vastaa Finnboat ja osallistujilta veloitetaan ainoastaan matkan ja ruokailujen omakustannushinta. Tarkemmat hintatiedot hyttivaihtoehtoineen löytyvät nettiosoitteesta https://ap.seeuthere.com/finnboat2012 jonne myös kaikki ilmoittautumiset tehdään.

Ilmoittaudu risteilylle mahdollisimman pian ja viimeistään 5.10. ja huomaathan, että matkalle mukaan tarvitaan passi, joka on voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen.

Runsasta osallistumista odottaen,

Jouko Huju, Lena Mickelsson-Ouru ja Katja Simola

Suomi