Finnboat

Hyvät jäsenet,

Myös kauppiailla on paljon projekteja menossa. Myös muut kuin kauppiasyhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita mukaan eri aktiviteetteihin. Kuten aiemmin olemme todenneet koskevat yhä useammat projektimme yrityksiä yli yhdistysrajojen.

1) Venerekisterin siirto 2014

Venerekisteri siirtyy vuoden 2014 alusta TraFin hoidettavaksi. Sitä varten on TraFissa järjestetty viime vuoden syksystä alkaen erilaisia suunnittelukokouksia, joihin niin kauppiaiden kuin teollisuudenkin edustajat ovat osallistuneet. Jäsenkuntamme on näin päässyt vaikuttamaan niin tiedonkeruun tapoihin, tietosisällön suunnitteluun, tilastointijärjestelmien käyttömahdollisuuksiin kuin itse rekisteriotteen ulkonäköönkin. Kauppiaille on tulossa mahdollisuus rekisteröidä sähköisen järjestelmän kautta itse myymänsä veneet ja todennäköisesti on myös tulossa mahdollisuus toimia korvausta vastaan muiden veneiden rekisteröintipisteenä. Asiasta kerromme lisää heti kun kerrottavaa on. Finnboatin kauppiaiden puolelta ryhmää johtaa Jussi Purho Haminasta.

Lisätiedot Pipsa Eklund, TraFi (pipsa.eklund@trafi.fi) tai Jussi Purho, J Purho Oy (jussi@jpurho.fi)

2) Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja

Yhdistyksen uutena puheenjohtajana on vuoden alusta toiminut Marina Forsström, TG- Marin Oy, Porvoo ja varapuheenjohtajaksi valittiin helmikuun johtokunnan kokouksessa Maria Palin, Telva Marine Oy, Helsinki. Myös puheenjohtajille saa laittaa ajatuksia ja ehdotuksia kehityssuunnista. Tässä vielä yhteystiedot:

Marina Forsström (marina.forsstrom@tg-marin.fi) puh 050 5279701

Maria Palin (maria.palin@telvamarine.fi) puh 0400 533400)

3) Kauppiaiden sisäiset vierailut

Kauppiasyhdistyksen jäsenet haluavat myös oppia toisiltaan ja siksi järjestimme viime vuoden lopulla ensimmäisen sisäisen vierailun, jossa yhdistyksen jäsenet (25 henkilöä) vierailivat kolmessa pääkaupunkiseudun yrityksessä. Tavoitteena ovat parhaat käytännöt eli vaihtaa ajatuksia toiminnan kehittämiseksi vastaamaan koko ajan kovenevaan kilpailuun. Seuraava vierailu toteutetaan vielä keväällä 2013 ja tiedotamme siitä lähiviikkoina. Kuulemme myös mielellämme ajatuksia jäsenkunnalta kuka haluaisi ottaa ryhmän vastaan.

Lisätiedot: Jouko Huju

4) Finnboat Laatukartta

Kuten eilisessä telakkayhdistyksen viestissä jo todettiin ensimmäisten valmistujien joukossa oli myös 2 kauppiasta; J Purho Oy Haminasta ja Oy Karlsson Trading An Helsingistä. Meneillään olevaan uuteen Laatukartta-ohjelmaan ehtii vielä mukaan.

Nopeat ilmoittautumiset: Jan Wichmann, TAKK (jan.wichmann@takk.fi)

5) Suuri Kauppiaspäivä 2013

Syyskokouksen keskustelujen mukaan tullaan tämän vuoden syksyllä järjestämään ensimmäinen ”Suuri Kauppiaspäivä”. Tilaisuus järjestetään marraskuussa Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen tiloissa. Koko päivän mittaisen ohjelmaan tullaan sisällyttämään juuri tämän päivän tilanteeseen liittyviä aiheita ja myös riittävästi aikaa niistä keskusteluun. Jos jäsenkunnalla on jo nyt tähän liittyviä ehdotuksia (ja mahdollisia alustajia) niin laittakaa viestiä Joukolle. Palaamme tarkemman ohjelman kanssa kevään mittaan.

Lisätiedot: Jouko Huju tai Marina Forsström (marina.forsstrom@tg-marin.fi)

6) Tutustumismatkat ulkomaille

Kauppiaskunta on telakoiden ja teollisuuden mallien rohkaisema myös pyytänyt liiton toimistoa pohtimaan mihin suuntautuvalla matkalla jäsenet oikeasti saisivat uudenlaista ja ehkä omasta toiminnastamme poikkeavaa tietoa parhaista käytännöistä. Pyydämme jäsenkunnalta ajatuksia tästä kokonaisuudesta 1.5. mennessä.

Lisätiedot: Jouko Huju

7) Käytettyjen veneiden hinnat

Eräs, erityisesti uusien veneiden kauppaa hidastava tekijä on käytettyjen veneiden hintataso. Johtokunta on päättänyt perustaa työryhmän (Maria Palin, Leif Karlsson ja Jouko Huju) miettimään onko meillä oikeasti nykyisin käytössä riittävän luotettavia järjestelmiä arvioida käytettyjen oikeaa hintatasoa. Muistutuksena, että jäsenkunnalla on käytössään sopimuksemme kautta Nettiveneen käytettyjen hintaseuranta. Tämäkin toimii kuitenkin vain jos sinne oikeasti laitetaan se hinta millä vene lopuksi on myyty. Aktiivisella käytöllä saamme siitä oikeat asiat irti. Ehkä suurin ongelma tällä hetkellä kuitenkin on asiakkaiden odotusarvo oman veneensä hinnasta. Tämä koskee erityisesti suurempia ja hieman vanhempia veneitä. Työryhmään saa ilmoittautua mukaan.

Lisätiedot: Jouko Huju

8) Muut yhteistyökumppanit

Muistuksena vielä, että kauppailla on Finnboatin kautta mahdollisuus selkeisiin etuihin mm. seuraavien yhteistyökumppanien kanssa:

DL Software Oy (venealan myynti ja myynnintukisoftat), staffan.nordstrom@dlsoftware.com
FENNIA, yritys – ja kuljetusvakuutukset, jussi.karjalainen@fennia.fi
Nordea Rahoitus Suomi, Venemyynnin rahoitus, hannu.laukkanen@nordea.fi

Ja kuten aina, kaikki ehdotukset uusista toimintamuodoista ja tarpeista ovat tervetulleita.

Terveisin
Jouko Huju

Suomi