Finnboat

Viihdy Vesillä Veneillen

Tutkimustenkin mukaan tehokkain tapa saada uusia veneilijöitä on saada heidät suoraan kosketukseen veneilyn ja siihen liittyvien toimintojen kanssa.

Suomen Purjehdus ja Veneily ja Finnboat ovat sopineet yhteistyöstä, joka koostuu seurojen ja venealan kaupallisten toimijoiden yhteisprojektista, jossa seura asettaa tilat, tietyn määrän henkilökuntaa ja osaamisensa projektin käyttöön. Finnboat pyrkii saamaan mahdollisimman monta kauppiasta esittelemään veneitä ja tuotteita/palveluja näihin tapahtumiin.

Vastuualueet jaetaan seuraavasti:

SEURA

Seura varaa alueeltaan tapahtumaan sopivaksi katsotan alueen ja tarpeen mukaan merkitsee sen.

Seuraa määrittelee oman henkilöstötarpeensa.

Seuraa asettaa kauppiaiden koeajoveneille erikseen sovittavan määrän laituripaikkoja.

Seura hoitaa tarvittavat viranomaisluvat (huvilupa, vastuuvakuutus, järjestysmiehet, liikenteenohjaus, elintarvikelupa (jos makkaramyynti tms.), pelastussuunnitelma ja ensiapu sekä järjestää roskahuollon.

Seura tuo paikalle (mahdollisesti yhdessä kauppiaiden kanssa tarvittavat äänentoistolaitteet)

Seura yhdessä kauppiaiden kanssa suunnittelee mahdollisen ”kenttäkeittiön” tarjonnan (lähtökohtaisesti linja on herne/kalakeitto/makkaranpaisto. Omakustannushintaan).

KAUPPIAAT

Kauppiaat sitoutuvat tuomaan omalla kustannuksellaan riittäväksi katsottavat määrän veneitä (uusia tai käytettyjä)(sekä tarvikkeita ja palveluja) jotta tapahtumavieraat saadaan vesille. Veneet voivat olla uusia tai käytettyjä mutta kauppiaan myynnissä olevia.

Mukana olevat kauppiaat järjestävät varauslistan, jonka mukaan voidaan tehdä noin 15-20 min lenkkejä. Jokaisessa veneessä tulee olla vastuullinen kuljettaja kauppiaan puolesta ja turvavarusteet. Jokaisen veneeseen tulijan täytyy myös allekirjoittaa vastuuvapauslauseke. Seurat yhdessä kauppiaiden kanssa suunnittelevat reitit etukäteen, jotta vältytään ristiin ajolta ja turvallisuusaspektit maksimoidaan.

SEURAT JA KAUPPIAAT

Muodostavat työryhmän, joka käy läpi kaikki yksityiskohdat ja suunnittelee markkinoinnin.

Finnboat sitoutuu osallistumaan tapahtumien markkinointikustannuksiin vuonna 2013 kymmenen ensimmäisen ehdot täyttävän (konseptin mukainen) tapahtuman osalta 1000,- €:lla (tuhat) per tapahtuma. Tuki on tarkoitettu tapahtuman markkinointiin ja paikalla tulee olla molempien osapuolien edustajia. Tuki maksetaan myöhemmin seuran tai kauppiaan laskulla tositteita vastaan ja siitä tulee etukäteen sopia Finnboatin kanssa.

Markkinoinnissa käytetään tapahtumanimeä Viihdy Vesillä Veneillen.

Keskustelun pohjana toimii alla oleva ilmoitusteksti:

Viihdy Vesillä Veneillen

TULE KOKEILEMAAN VENEILYÄ JA KUULEMAAN SEURATOIMINNASTA

Veneilytapahtuma Espoon Pursiseuralla lauantaina 8.6. klo 12.00 – 16.00
Lähde vesille mm. Buster, Silver, AMT ja Aquador-veneillä. Vietä hauska iltapäivä venekerholla ja kuule seuran monipuolisesta toiminnasta ja vesielämästä.

Tapahtumanimen graafinen asu toimitetaan myöhemmin.

Katso ohjelma ja ajo-ohjeet osoitteesta www.eps.fi.

Seuraava vaihe on, että Finnboatin jäsenyritykset ottavat yhteyttä oman alueensa seuraan ja muodostavat työryhmän. Seurojen yhteystiedot löytyvät tästä linkistä

http://spv.fi/index.php?sivu=34622

Ensi kesälle on jo seurojen puolesta päätetty ainakin seuraavat tapahtumat:

HSK, Helsinki
EPS, Espoo
KPS, Kotka
LRPS, Lappeenranta
SBF, Pori
Savonlinnan pursiseura

Lisäksi paikkakunnat, joissa tiedetään tapahtumasta alustavasti, ei vielä vahvistettu

Kuopio (11.6.)
Hanko
Lahti (toukokuu, lapset)
Tampereen seutu
Helsinki (NJK elokuu)

Ottakaa rohkeasti aloite asiassa ja viedään tätä kautta veneilyä eteenpäin ja tehdään tästä pysyvä ja toimiva veneilyedistämisen osa-alue. Jotta saamme kokonaisuuden liikkeelle niin meidän tulisi tietää 10.5. mennessä kunkin alueen sunnitelmat.

SPV:llä on 300 jäsenseuraa ja Finnboatilla 270 jäsenyritystä. Siinä on melkoinen määrä vipuvoimaa. Nyt pitää olla aktiivinen. Soitelkaa kun on kysyttävää.

Parhain terveisin

Jouko Huju

Suomi