Finnboat

Hyvät jäsenet,

Kesä on ollut poikkeuksellisen kiireistä aikaa Finnboatille. Olemme toteuttaneet monia projekteja ja tahtii kiihtyy syksylle.

1. Finnboat Small Boats Floating Show

Nyt neljättä kertaa järjestetty Finnboat Small Boats Floating Show keräsi kesäkuun puolivälissä 33 toimittajaa 15 maasta testaamaan uutuusveneitämme. Kolmen päivän ajan he testasivat yhdeksän yrityksen kaikkiaan yli kolmeakymmentä uutuusvenettä Hattulan Tyrvännöllä. Vanajaveden testit ovat jo tuottaneet melkoisen määrän juttuja printissä ja sähköisessä mediassa. Oletamme, että sivumäärä kasvaa helposti muutamaan sataan. Tällä työllä ylläpidetään suomalaisen osaamisen imagoa todella tiukassa markkinatilantessa.

2. Viihdy Vesillä Veneillen

Finnboat on yhdessä Suomen Purjehdus ja Veneilyn kanssa kesän aikana toteuttanut ja toteuttaa vielä kaikkian kuusi tapahtumaa ympäri Suomea. Näissä kerhotoimintaa ja veneilyä yleisesti esittelevissä tapahtumissa ovat myös paikalliset venekauppiaat olleet mukana ja kävijät ovat päässeet koeajamaan veneitä. Espoossa, Helsingissä (2), Savonlinnassa, Porissa ja Kotkassa järjestetyt tai järjestettävät tapahtumat ovat keränneet muutama sata kävijää. Tämä kokemusperäinen veneilyn edistäminen on kaikkien tutkimustemme mukaan tehokkain tapa saada uusia veneilijöitä. Olemme nyt alussa ja ensimmäisen vuoden kokemukset ovat olleet positiivisia. Tarvitsemme kauppiailta aktiivista osallistumista näihin projekteihin. Tiedotamme syksyn mittaan lisää.

3. Helsingin Uiva Venenäyttely

Näyttely toteutettiin 15-18.8. HSK:lla Lauttasaaressa nyt 16. kerran. Veneitä oli mukana mahtavat 264 kpl ja kaikki maaosastotilat oli loppuun myyty. Välillä huonosta ja sateisesta säästä huolimatta paikalle saapui 12200 veneilystä kiinnostunutta. Helsinki + 150 km muodostaa Suomen venebusineksesta noin 40%, joten vahva läsnäolo on tärkeää. Olimme tänä vuonna satsanneet vahvasti lisää myös Venäjän markkinointiin ja se näkyi ja kuului myös laitureilla. Näyttelyn tekniset järjestelyt viimeistä lippua ja lappua myöten tehdään Finnboatin henkilöstön (3) toimesta, joten nämä ajat ovat ymmärrettävästi olleet aika kiireisiä. Kiitos kaikille, jotka olivat mukana ja ensi vuonna näytämme vielä enemmän veneitä.

4. Liiton Syyskokous 2013

Finnboatin hallitus vahvisti viime perjantaina, että liiton syyskokous järjestetään 28-30.11. matkana Saarenmaalle. Lähdemme 28.11. aamulla Tallinnaan. Laivalla pidetään viralliset kokoukset ja Saarenmaalla käymme mm. Saare Paatilla ja Baltic Work Boatsilla. Myös muuta mielenkiintoista ohjelmaa on luvassa ja tietysti yhdistyksille aikaa omien projektiensa valmisteluun ja uusien asioiden suunnitteluun.

5. Muuta

Syksyn aikan toteutetaan 3 vienninedistämishanketta (Southampton International Boat Show, METS Amsterdam ja Suomen info-osasto Sanyan venenäyttelyssä Kiinassa).
Kauppiailla on tulossa omat päivät, telakat rakentavat Kuntokartoitusprojektia valmiiksi, koulutusta on TAKK:n kanssa todella monipuolisesti. Laatukartta-ohjelmassa on nyt 7 yritystä ja seuraava alkaa marraskuussa. Suunnitteilla on myös teknisen myynnin erikoiskoulutus. Vene 14 Båt-valmistelut ovat tässä vaiheessa vähintäinkin kohtuullisella tasolla ja tulossa on hieno voimannäyttö alalta kuluttajille.

Jatketaan tästä syksyä eteenpäin. Soitelkaa ja laittakaa mailia. Jäsenkunnan aktiivisuudella saadaan paljon aikaan.

Parhain terveisin

Jouko Huju

Suomi