Finnboat

Hei Kuntokartoittajat Pari huomiota julkaistuista kuntokartoituksista.

Osa virheistä on tehtyä ”koekartoitus” otsikon alla oleviin kuntokartoitusrapsoihin, osa ehkä oikeita virheitä. Kuten kurssillakin sanottiin, tarkastustyökalulla on mahdollista tehdä virheitä, huolellisuus on välttämätöntä.

1. Ette voi sanoa, esim että vene täyttää katsastusluokan 2 vaatimukset jos ette käy läpi varusteliitettä katsastusluokan vaatimusten mukaan
2. Ette voi sanoa että varusteliitteen tarkastus on hyväksytty jos tarkastatte vain lain vaatimat minimivarusteet ja kuntokartoituksen tarkoittamat varusteet. Varusteliitteen tarkastus tarkoittaa käytännössä aina jonkin katsastusluokan vaatimusten täyttymisen tarkastusta.
3. Jos huoltokirja puuttuu, tulee antaa korjauskehotus, ei saa antaa hyväksytty
4. Jos on annettu merkintä uusintatarkastus, EI SAA antaa hyväksytty lausuntoa kuntokartoitukselle

Sampsa Kärnä

Suomi