Finnboat

Hyvät jäsenet,

Venerekisteri siirtyy siis Trafiin 1.8. eli ensi perjantaina.

Sähköinen palvelu ja sopimusrekisteröintimalli tulevat käyttöön vasta 18.8, kun tietojärjestelmään on saatu siirrettyä kaikki maistraatin tiedot ja tietojärjestelmää voidaan käyttää. Maistraatti siis käsittelee hakemuksia 31.7. asti, mikäli heiltä jää keskeneräisiä hakemuksia, niin Trafi käsittelee ne loppuun 18.8 alkaen.

Trafin mukaan 1-17.8 jatketaan ns. normaalisti, mutta uusista käytännöistä poiketen rekisteröintihakemukset pystyy lähettämään vain postitse Trafille ja niiden käsittely aloitetaan 18.8 alkaen.

Siirtymäkaudessa ainoa ongelma ovat kokonaan uudet veneet, joita ei saada tuona aikana rekisteriin. Syynä tähän on se, että lain voimaantulon viivästymisen seurauksena ns. siirtymäpykälää ei enää saatu mukaan. Alunperinhän lain piti tulla voimaan kauden ulkopuolella, jolloin kahden viikon katkos ei olisi ollut ongelma.

Lisätietoa saa Trafista Pipsa Eklundilta (pipsa.eklund@trafi.fi)

Lisätietoa löytyy osoitteesta:

http://www.veneily.fi/venerekisteri

Suomi