Finnboat

Hyvät jäsenet,

Telakkayhdistyksen toiminta vuoden aikana on ollut poikkeuksellisen aktiivista. Tuo aktiivisuus näkyy myös jäsenmäärän tasaisena kasvuna. Tässä kirjeessä kerromme ajankohtaisia asioita ja päivämääriä.

1. Kuntokartoitus

Kuntokartoittajia on koulutettu 69 kpl ja viimeisin kurssi pidettiin 27.4. Tampereen TAKK:ssa. Osallistujia oli kaikkiaan 13 henkilöä. Kuntokartoituksia on edelleen tehty vain joitakin kymmeniä. Olemme aloittaneet mainonnan nettivene.com:ssa ja toukokuun venelehtiin tulee myös ilmoitukset. Teemana on: Kuntokartotettu vene on turvallisempi ostaa ja helpompi myydä. Olisi hyvä, jos kaikki kartoittajat tekisivät harjoitusmielessä 1-2 kartoitusta huoltoon/korjauksiin tuleviin veneisiin, jotta rutiinia opittaisiin. Kuntokartoituslinkit saadaan myös mm. Pidä Saaristo Siistinä, Meripelastuseuran ja toivon mukaan myös SPV:n sivuille. Aloitamme myös keskustelut Suomen Purjehdus ja Veneilyn kanssa yhteistyöstä (vähintään runkokatsastuksen osalta) Kuntokartoittamisesta. Tarkoituksena on myös perustaa suljettu Facebook-ryhmä kuntokartoittajille. Ryhmä on nyt LinkedInnissä mutta tuota sivustoa eivät kaikki tunne omakseen. Facebookissa tuntuu kuitenkin olevan valtaosa jäsenistöstä.

2. suomiveneilee.fi

Täältä puuttuu edelleen telakoiden tietoja. Tärkeää on myös miettiä minkä osoitteen laitatte kartalle. jos yrityksellä on konttori keskellä kaupunkia niin kuluttaja voi ihmetellä miksi siellä voi olla venekorjaamo. Käykää tarkistamassa omat tietonne ja korjatkaa ja lisätkää puutteet. Jos salasanat ovat hukassa niin uudet saa Mirvalta liiton toimistosta (mirva@finnboat.fi)

3. Vierailut telakoilla

Telakkayhdistyksen jäsenet ovat vierailleet toistensa luona monen vuoden ajan 1-2 kertaa vuodessa. Yleensä mukana on kolmisen kymmentä jäsenyritysten edustajaa. Tämän kevään vierailupäivä tulee olemaan torstai 28.5. ja vierailukohteina Paraisten seudulla ja Nauvossa Vikom Marina,Paraisten Venekeskus ja Marina Pargas. Tarkoituksena on siis tutustua jäsentelakoiden toimintaan. Tänne liikutaan omilla autoilla ja mukaan saa ilmoittua lähettämällä postia jouko@finnboat.fi 10.5.mennessä.

4. Suuri Korjaamopäivä 2016

Seuraava Korjaamopäivä järjestetään jälleen venemessujen yhteydessä maanantaina 8.2.2016 Helsingin Messukeskuksessa. Kuulisimme mielellämme mitkä aiheet erityisesti jäsenkuntaa kiinnostavat. Laittakaa vapaasti ajatuksia osoitteeseen jouko@finnboat.fi.

5. Finnboatin Tekninen Foorumi

Seuraava tekniikkapäivä tullaan järjestämään keskiviikkona 28.10.2015 VTT:llä Otaniemessä. Tämä on alun perin veneteollisuudelle tarkoitettu koulutuspäivä mutta sopii hyvin ja on tärkeä myös telakoiden yrittäjille ja korjaamopäälliköille. Siellä tullaan mm. avaamaan huvivenedirektiiviin liittyvät standardit ja kertomaan mitkä ovat oikeasta tärkeitä ja mikä vaikuttaa mihinkin. Aiheina ovat myös IoT eli Internet of Things. Tämä suhteellisen uusi käsite hahmottaa lähinnä sitä mihin langaton laitteiden kontrollointi on menossa. Kokonaisuus tulee veneisiin väistämättä melko pian. Puhumme myös 3D-printingistä ja käymme VTT:n laboratoriossa kokeilemassa mitä tämä konsepti voi tuoda tullessaan venealalle.

6. Muuta koulutusta

Finnboat tulee syksyn aikana järjestämään yhden päivän mittaisen talouskoulutuksen Tampereen TAKK:ssa. Siellä tullaan käymään läpi tilinpäätöksen numeroiden tulkintaa eli mikä vaikuttaa mihinkin. Tämä on tarpeellinen kertaus ihan jokaiselle. Palaamme yksityiskohtaisemmin myöhemmin.

7. Finnboatin syyskokous

Kokous pidetään perjantaina 13.11. Tampereen hotelli Ilveksessä. Ohjelmaan kuuluu mm. käynti Avant Technolla Ylöjärvellä. Tämä yritys on erinomainen esimerkki siitä, että Suomessa voi valmistaa kannattavasti työkoneita ja viedä niitä yli 50 maahan vuositasolla.

8. Ulkomaanmatkat

Telakkayhdistyksen tämän vuoden ulkomaanmatka tulee syyskuun lopulla suuntautumaan Etelä-Saksaan Bodenseelle. Ensin tutustutaan Interboot näyttelyyn ja sen jälkeen luvassa on mielenkiintoinen yrityskäyntiohjelma. Lena Mickelsson-Ouru hoitaa matkan järjestelyjä ja aiheesta on jo lähettty erillinen tiedote telakkayhdistyksen jäsenkunnalle. Lena antaa lisätietoja: (lena@finnboat.fi)

Toivotamme kaikille hyvää kevättä
Parhain terveisin
Jouko

Suomi