Finnboat

Hyvät jäsenet,

1. Sosiaalisen median hyödyntäminen

Olemme syksyn mittaan tehneet paljon työtä selvittääksemme kuinka sosiaaalinen media toimisi kaikkein tehokkaimmin Finnnboatin osalta ja myös yhteistyössä jäsenyritysten kannalta. Ulkopuolisen fasilitaattorin kanssa kävimme läpi nipun vaihtoehtoja.

Ohessa olevat neljä dokumenttia antavat teille kuvan aiheesta. Uskon, että jokainen jäsenyritys pystyy lisäksi soveltamaan tuota suunnitelmaa ja siinä ehdotettuja toimenpiteitä suoraan myös oman yrityksensä työssä.

Aiheesta puhutaan lisää syyskokouksessa. Tässä on aineksia venealan tiedottamisen tehostamiseen. Tarvitsemme kuitenkin projektiluontoista henkilökuntaa tekemään tätä työtä, jota ei vasemmalla kädellä voida hoitaa. Tähän liittyviä rahoitus yms. vaihtoehtoja tutkitaan parhaillaan.

2. www.suomiveneilee.fi

Tässä vaiheessa vuotta on tärkeää muistuttaa siitä, että käytte päivittämässä omat tuotteenne ajan tasalle. Vain ajan tasalla oleva nettisivusto jaksaa kiinnostaa kuluttajia. Kuten muistatte meillä on myös Suomiveneilee-facebook sivut. Täällä jokaisella jäsenyrityksellä on mahdollisuus laittaa omaa viestintäänsä kuluttajien nähtäväksi. Osa Facebook-sivusta tulee myös kohtamiten näkyviin nettisivulle. Myös tätä kautta luodaan kokonaan omassa luokassaan olevaa vipuvaikutusta alan viestintään ja läsnäoloon. Mirva antaa jäsenyrityksille tähän tarvittavat salasanat (mirva@finnboat.fi. Tätä kannattaa hyödyntää. Jokainen lehdistötiedote, tuotelanseeraus jne. kannattaa tuoda täällä esiin. Ja tämä ei maksa erikseen mitään.

3. export.finnboat.fi

Yli 40 Suomen Veneteollisuusyhdistyksen jäsentä on mukana tässä sähköisessä esitteessä. On kovasti tärkeää, että myös siellä käydään päivittämässä tuotteet ajan tasalle. Tuo sivu on seuraavaksi vahvemmmin esillä joulukuun alussa Kiinan markkinoilla.

Tampereelle meitä on syyskokoukseen tulossa jo lähes 100 jäsenyritysten edustajaa. Vielä mahtuu mukaan. Tätä kautta olette mukana keskusteluissa, joilla viedään alaa eteenpäin.

Terveisin ja nähdään Tampereella

Jouko, Lena ja Mirva

Suomi