Finnboat

Hyvät jäsenet,

Haluamme näin kiivaan sesongin keskellä muistuttaa, että Suomiveneilee.fi-verkkosivu ja some-tilit ovat Finnboatin jäsenyrityksille maksuttomia viestintäalustoja ja suosittelemme lämpimästi hyödyntämään näiden sivustojen veneilystä kiinnostuneen yleisön. Osallistumalla sisällöntuotantoon lisäät omankin brändisi näkyvyyttä ja saat viestisi laajemmalle lukijakunnalle.

Ajankohtaisia uutisia?

Julkaisemme mielellämme ajankohtaisia uutisia esimerkiksi uutuustuotteista ja tapahtumista, Suomiveneilee.fi-verkkosivuston Ajankohtaista-osiossa Lähetä siis tietoa uutuustuotteista ja muista ajankohtaisista asioista sähköpostilla osoitteeseen: tuija@medita.fi

Alkukaudesta on hyvä innostaa veneilystä kiinnostuneita ihmisiä koajotapahtumiin ja vinkkailla veneilykohteista: esimerkiksi avoinna olevista kahviloista, satamista ja uusista veneilykohteista sekä reiteistä. Otamme mielellämme vastaan juttuideoita: eli mikäli sinulla (tai jollakulla organisaatiossasi) on mielessä kiinnostava aihe, mutta sanat eivät luonnostaan putoile paperille niin ota yhteyttä meihin. Tehdään juttu yhdessä!

Hyödynnä suomiveneilee.fi-uutiset omassa markkinoinnissasi

Hyödynnä sivuston uutiset joko suoraan verkosta tai esimerkiksi Facebook-sivun kautta omassa viestinnässäsi. Esimerkkinä tällä viikolla julkistettu ”Onko vanha mökkiveneesi enää turvallinen?” puhuttaa varmasti ja pistää miettimään, olisiko veneen uusimisen paikka. Julkaise siis uutinen omilla (some- tai verkko-) sivuillasi ja kerro, että te voitte veneen uusimisasioissa auttaa asiakasta.

Blogit

Blogikirjoitukset – eli henkilökohtaista näkemystä sisältävät ajankohtaisiin asioihin pureutuvat tekstit – ovat erittäin tervetulleita. Blogeja ei Suomiveneilee.fi-verkkosivustolla vielä montaa ole ja näitä toivommekin lisää. Jäsenistöstä löytyy varmasti teräviä ajatuksia ja kirjoitustaitoa, eli koosta rohkeasti ajatuksesi blogiksi. Blogikirjoitus on myös oiva väline rakentaa ja kehittää omaa asiantuntijabrändiä ja Suomiveneilee.fi-sivustolla sekä some-tileillä tuomme mielellämme alan osaajia esille.

Suomiveneilee.fi-Facebook-sivulla jo yli 3300 tykkääjää – tykkääthän sinäkin?

Suomiveneilee.fi-Facebook-sivulla tykkääjien määrä kasvaa tasaisesti ja tällä hetkellä määrä on yli 3300. Määrän aktivoimiseksi järjestetään touko-kesäkuussa paukkuliiviarvonta ja tämä tuo varmasti ”tykkääjäpiikin” sivustolle.

Tykkääjämäärän – ja etenkin aktiivisten tykkääjien – jatkuva kasvu edellyttää hyvää ja säännöllistä sisältöä, joka sitouttaa yleisöä – eli saa sivun tykkääjät tykkäämään ja kommentoimaan sisältöä sekä jakamaan sitä. Kun päivityksistä tykätään ja niitä kommentoidaan ja jaetaan, Facebookin algoritmi tulkitsee sisällön hyväksi ja näyttää sitä entistä useammalle tykkääjälle.

Tätä voimme edistää helposti yhdessä: eli 1) tykkää Suomiveneilee.fi-sivusta 2) tykkää, kommentoi ja jaa postauksia ja 3) kutsu myös veneilevät tuttusi tykkäämään sivusta. Muistathan pyytää myös henkilökuntasi aktiiviseksi sivuille.

Hyödynnä Suomiveneilee.fi-Facebook myös omassa viestinnässäsi. Jos sinulla ei vielä ole käyttöoikeuksia sivulle, tykkää sivusta ja pyydä sen jälkeen oikeudet Mirvalta (mirva@finnboat.fi) tai Tuijalta (tuija@medita.fi). Ilmoita käyttöoikeuspyyntösi yhteydessä sähköpostiosoitteesi, jolla kirjaudut henkilökohtaiselle tilillesi Facebookiin, niin saamme lähetettyä sinulle kutsun sivun editoijaksi.

Päivitysohjeet Suomiveneilee.fi-Facebook-sivulle

Kun teet päivityksen tai jaat oman sivusi päivityksen Suomiveneilee.fi-sivustolla, muista vaihtaa käyttäjäksi Suomiveneilee.fi, jotta päivitys tulee näkyviin pääuutisvirtaan, eikä tipahda vierailijapostaukseksi vasempaan alareunaan. Ohje tässä:

Päivityksen jakaminen omalta yritys-/tuotesivulta:

1.valitse omalla sivullasi päivityksen alalaidasta toiminto ”Jaa”

2.valitse vasemman ylälaidan valikosta ”Jaa hallitsemallasi sivulla” ja valitse listasta Suomiveneilee.fi

3.tarkista, että oikeassa laidassa on valittuna ”Julkaistaan käyttäjänä Suomiveneilee.fi”

Kun teet oman päivityksen suoraan Suomiveneilee.fi-sivustolle, tarkista myös silloin päivitysruudun oikeasta ylänurkasta, että teet päivitystä Suomiveneilee.fi-nimissä:

Muista myös seurata päivitystäsi ja vastata kysymyksiin tarvittaessa. Vältä saman aiheen nostamista uutiseksi liian usein. Etenkin tapahtumien osalta kannattaa välttää liian aikaista ja tiheää uutisointia.

Pidetään siis uutisvirta vaihtelevana ja ajankohtaisena. Hyödynnetään veneilijöiden kesää kohti kasvava veneilyinto verkossa ja somessa. Tehdään yhdessä Suomiveneilee.fi-verkko- ja some-sivuista kaikki veneilijät ja venealan toimijat yhteen kokoava tietopankki, uutishuone ja keskustelupaikka!

Blogeja, uutisia ja juttuvinkkejä odotellen

Finnboat – Viestintäyksikkö

c/o Tuija Soikkeli

Medita Communication Oy

puh. 050 502 3552

e-mail: tuija@medita.fi

Twitter: @TuijaSoikkeli

Suomi