Finnboat

Finnboat ry:n toimitusjohtaja Jouko Huju on nimitetty ICOMIAn hallituksen puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimitusjohtaja Jouko Huju on nimitetty alan kansainvälisen kattojärjestön, ICOMIAn (International Council of Marine Industry Associations), hallituksen puheenjohtajaksi. Nimitys vahvistettiin järjestön vuosikokouksessa Italian Triestessä kesäkuussa. Hallituksen puheenjohtajan toimikausi on kaksi vuotta. Huju on aiemmin toiminut varapuheenjohtajana.

”Icomian hallituksen puheenjohtajuus on mielestäni osoitus myös siitä, että Suomen veneteollisuutta ja järjestömme toimintaa arvostetaan maailmalla. Ala kansainvälistyy kovaa vauhtia ja viennin osuus suomalaisen venetuotannon arvosta on jo lähes 70 %. Vientimme kasvoi viime vuonna lähes 20 % ja kotimaassakin nähdään tänä vuonna kasvua”, Huju kertoo.

Veneala työllistää Suomessa noin 3500 henkilöä. Veneviennin arvo vuonna 2015 oli noin 210 miljoonaa euroa, veneitä tuotiin Suomeen noin 30 miljoonan euron arvosta. Tärkeimmät vientimaat ovat Norja ja Ruotsi, mutta etenkin suuria veneitä viedään ympäri maailmaa.

The International Council of Marine Industry Associations, ICOMIA on kansainvälinen edunvalvontajärjestö, joka on edustanut globaalia veneteollisuutta vuodesta 1966. ICOMIA on kansallisten edunvalvontajärjestöjen kattojärjestö, joka edustaa veneteollisuutta maailmanlaajuisesti. Järjestön tehtäviin kuuluvat mm. venetekniikka- ja ympäristöasioiden hoitaminen, veneilyn edistäminen ja alan maailmanlaajuinen tilastointi. ICOMIA edustaa tällä hetkellä 38 maan veneteollisuutta ja kauppaa. Järjestön pääkonttori sijaitsee Lontoossa.

Venealan Keskusliitto Finnboat ry on Suomen venealan teollisuuden ja kaupan toimialajärjestö. Liiton tehtävänä on koota alan yritykset saman katon alle ja edistää niiden toimintaa ja tervettä kilpailua sekä edistää veneilyä ja veneilyn turvallisuutta Suomessa. Finnboatin noin 280 jäsenyritystä kattavat alan teollisuudesta ja kaupasta yli 90 %. Finnboat on ollut ICOMIAn jäsen vuodesta 1968. Jouko Huju on toiminut Finnboat ry:n toimitusjohtajana vuodesta 1996.

Suomi