Finnboat

Suomen Veneteollisuusyhdistyksen johtokunnan toimeksiannosta kartoitamme venevalmistajien halukkuuden järjestää Small Boats’ Floating Show kesäkuussa 2017. Kyseessähän on ”ison” Floating Show’n kaltainen tapahtuma, joka on toteutettu neljän vuoden välein (2001, 2005, 2009 ja 2013) ja joka järjestetään sisävesillä, viimeiset kaksi kertaa Vanajavedellä Tyrvännössä Hattulassa. Tapahtumaan osallistuminen on rajattu seuraavanlaisille veneille:
– pituus on maksimissaan 7 m
– kyseessä on avovene
– veneessä on perämoottori
– myös soutuveneet, jollat ja kanootit voivat osallistua
– venemalli on uusi ja se on Suomessa valmistettu
– kyseinen vene ei ole osallistunut isojen veneiden Floating Show’hun 2016.

Tapahtuma on perinteisesti ollut kestoltaan päivän lyhyempi kuin isojen veneiden show, yleensä seuraavasti:
– ensimmäisenä päivänä toimittajat saapuvat, jolloin kolme ensimmäistä koeajolegiä, tervetuliaisillallinen
– toisena päivänä koeajolegit 4-12, saunailta
– kolmantena päivänä koeajolegit 13-21, läksiäisillallinen
– neljäntenä päivänä toimittajien paluulennot, mahdollista turistiohjelmaa. Tapahtuma päättyy.

Tapahtuman kustannukset per koeajoille osallistuva vene olivat ilman valtionapua vuonna 2013 yhteensä 1245,00 euroa, kun osallistuvien veneiden määrä oli yhteensä 33 kpl ja osallistuvia yrityksiä oli 9 kpl. Tämän kustannuksen lisäksi tulevat luonnollisesti kunkin yrityksen omat majoituskulut sekä testiveneiden bensakulut. Osallistumismaksu kattoi tapahtuman järjestelyt, toimittajien matka- ja majoituskulut sekä toimittajien ja yritysedustajien kaikki ohjelman mukaiset ruokailukulut.

Vuoden 2017 Small Boats’ Floating Show on suunniteltu pidettäväksi maanantaista torstaihin 12.-16.6. ja tapahtumapaikkana jälleen hotelli Petäys Tyrvännöllä. Tämän hetkisten tietojen mukaan tapahtumalle ei ole mahdollista anoa valtionapua. Arvioimme, että kustannukset per osallistuva vene tulevat noudattelemaan vanhaa linjaa ja ovat noin 1400 euroa edellyttäen, että osallistuvia veneitä on vähintään 30 kpl. Mikäli osallistuvien veneiden määrä jää tätä pienemmäksi, on kyseenalaista, kannattaako tapahtumaa lähteä järjestämään.

Pyydämme venevalmistajia ilmoittamaan 9.9. mennessä sähköpostitse lena@finnboat.fi oletteko halukkaita olemaan mukana Finnboat Small Boats’ Floating Show’ssa 2017 ja kuinka monta venemallia olette arviolta valmiit tuomaan testattavaksi.

Päätös tapahtuman järjestämisestä tehdään sen jälkeen, kun kaikki yritykset ovat vastanneet.

Pikaisia ja positiivisia vastauksia odotellen,
Lena

Suomi