Finnboat

Hyvät jäsenet,

Suomiveneilee.fi-tilin tykkääjämäärä on kasvanut Facebookissa tasaista vauhtia ja on tällä hetkellä 3990. Tykkääjissä panostamme enemmänkin laatuun kuin määrään ja siksi tärkeämpää onkin seurata sivun kattavuutta (kuinka moni näkee postaukset) ja sitoutumista (kuinka moni reagoi postaukseen).

Nyt syyskuussa olemme päässeet 58 753 henkilön viikkotavoittavuuteen (sitoutuneita 6654), kuukausitasolla vastaavat luvut ovat huikeat 112 228 / 12 540, eli sivuilla todella on kävijöitä ja sisältö kiinnostaa. Suosituin päivitys kuukauden sisällä oli Uivan näyttelyn arvonta, jota tuettiin myös maksetulla näkyvyydellä.

Tuoteuutiset toimivat somessa

Erinomainen esimerkki tältä viikolta on Busterin uutuusvene-päivitys, joka oli linkitetty suomiveneilee.fi-verkkosivu-uutiseen: postaus tavoitti muutamassa päivässä lähes 29 000 henkilöä, artikkelin kävi lukemassa yli 2800 henkilöä, postauksesta tykkäsi reilusti yli 300 henkilöä ja sitä myös jaettu ahkerasti. Tästä näkee, että tuotetiedottaminen todella toimii somessa. Muistathan siis lähettää uutuustiedotteesi median lisäksi osoitteella tuija@medita.fi.

Tämä kanava kannattaa hyödyntää myös omassa markkinoinnissa, eli käy tykkäämässä ja jakamassa sivuston uutisia ja jaa myös omia uutisiasi sivustolla. Jos et vielä ole editoija (ts. pääse julkaisemaan suomiveneilee.fi-sivustolla sivuston nimissä), ota yhteyttä Mirvaan (mirva@finnboat.fi) tai Tuijaan (tuija@medita.fi), niin laitetaan oikeudet kuntoon. Ja jos et vieläkään kuulu sivun tykkääjiin, niin käypä tykkäämässä ja laita kutsu veneilystä kiinnostuneille Facebook-kavereillesikin.

Asiatieto kiinnostaa verkkosivulla (www.suomiveneilee.fi)

Verkkosivujen luetuimmat artikkelit ovat tuoteuutisia ja blogeja, mutta myös venetietoja käydään sivuilla selaamassa. Huolehdithan, että tuotetiedot sivustolla ovat ajan tasalla!

Finnboat myös LinkedInissä ja Youtubessa

Finnboatille on avattu tili LinkedIniin ja siellä jaetaan sekä Finnboatin että jäsenyritysten uutisia. Tili löytyy nimellä Finnboat – Finnish Marine Industries Federation / Venealan keskusliitto. Liity seuraajaksi ja jaa uutisia, niin saamme näkyvyyttä toimialalle myös ”bisnes-somessa”.

Finnboatille on avattu myös oma Youtube-kanava, jossa löytyy jo muutama Floating Showssa kuvaamamme vene-esittelyvideo, sekä videomateriaalia Uivasta näyttelystä. Ota kanava seurantaan ja jaa videoita myös sieltä.

Suomiveneilee.fi Twitter ja Instagram

Twitterissä on jaettu sekä veneilyyn liittyviä uutisia että myös muiden käyttäjien #veneily- ja #purjehdus-aiheisia juttuja ja kuvia. Seuraajamäärä on jo yli 500, ja kasvaa tasaisesti. Jos olet mukana Twitterissä, seuraa suomiveneilee.fi-tiliä (@FinnboatFi), retweettaa ja osallistu keskusteluun. Jos et vielä ole Twitterissä, liity!

Instagramia on käytetty pääasiassa tapahtumaviestinnässä (Uiva ja Vene) ja jonkin verran kuvamateriaalia on saatu myös muutamalta vapaaehtoiselta veneilijältä. Kohtuullisen pienellä vaivalla seuraajamäärä on kasvanut yli viidensadan ja tätä pyritään kasvattamaan.

Mediajakelu

Muistutus vielä mediajakelupalvelutarjouksesta Tarjoamme Finnboatin jäsenille kauttamme STT Infon tiedotejakelupalvelua. Tiedotejakelun hinta kauttamme on 350 eur/tiedote (+alv 24 %), joka sisältää valmiin aineiston syöttämisen STT Infon palveluun, jakelulistan suunnittelun ja tiedotteen jakelun kuvan/kuvien kera STT Infon kautta sovittuna ajankohtana sekä näkyvyyden Finnboatin uutishuoneessa.

Käytämme jakelussa STT Infon ylläpitämien medialistojen lisäksi Meditan ylläpitämää laajaa veneilytoimittajien kontaktilistaa ja suunnittelemme sopivan jakelun kunkin tiedotteen sisältö ja kohderyhmä huomioiden erikseen. Uutiskriteerit täyttävät tiedotteet voidaan tarjota myös suoraan STT:n toimitusjärjestelmään, jolloin ne ovat helpommin STT:n palvelua käyttävän median hyödynnettävissä.

Lisäksi tiedotteet taltioidaan STT Infon ylläpitämään Finnboatin uutishuoneeseen, jossa tiedotteet ovat yhdellä verkkosivulla median helposti löydettävissä.

https://www.sttinfo.fi/uutishuone/finnboat?publisherId=46330459

STT Infon normaalihinta yksittäiselle kuvalliselle tiedotteelle on 390 eur + alv 24 %, joka ei tarjouksestamme poiketen sisällä työn osuutta (tiedotteen ja kuvan syöttäminen järjestelmään, mediakohderyhmien valinta suoraan STT Infon toimittajalistalta) eikä uutishuonepaikkaa.

Ota meihin yhteyttä viimeistään 3 arkipäivää ennen haluttua julkaisupäivää, jotta varmistetaan tiedotteen julkaisu juuri haluttuna ajankohtana.

Olemme mielellämme avuksi myös muissa viestintätarpeissanne. Ottakaa yhteyttä, niin keskustellaan lisää.

Terveisin Finnboatin viestintäyksikkö:

Medita Communication Oy

Tuija Soikkeli, tuija@medita.fi, puh. 050 502 3552
Mika Särkijärvi, mika@medita.fi, puh. 040 830 1822

Suomi