Finnboat

Hyvät jäsenet,

Kaikki varmaan ovat jo tietoisia veneveron kohtalosta. Useimmat lehdet tänä aamuna kertovat, että hallitus päättyi tähän ratkaisuun ”sisäisen sovun vahvistamiseksi”. Tämä varmasti kelpaa selvitykseksi meille. Kulissien takana kuitenkin laadittiin yli 50 lausuntoa, jotka jotakuinkin kaikki tyrmäsivät esityksen laskelmat ja sen toteuttamiskelpoisuuden. Näiden lisäksi syntyi kansanliike, joka Facebook-sivuin, muiden somekanavien kautta ja sähköpostein kansanedustajille antoivat voimakkaan mielipiteensä. Yhdessä Suomen Purjehdus ja Veneilyn kanssa saimme myös omaan adressiimme yli 20.000 nimeä. Finnboatin jäsenkunta on tehnyt hienoa yhteistyötä. Kun lisäksi moottoripyöräala oli todella aktiivinen alkoi lopputulos olla selvä. Poliittinen riski alkoi olla sen verran suuri, että vaihtoehtoja ei jäänyt.

Asia on haudattu tällä erää. On kuitenkin hyvä pitää silmät auki, sillä venerekisteriä varmaankin pikku hiljaa parannellaan ja seuraavilla hallituksilla voi olla ajatuksia venealan suhteen. Ollaan nyt kuitenkin iloisia tästä ja keskitytään kauppaan ja vielä neljä päivää Venemessuihin.

Finnboatin toimisto jää allekirjoittaneen kohdalla päivittäisellä tasolla taakse käytännössä messujen jälkeen. Olen ollut Finnboatin palveluksessa 7704 päivää. Teen vielä yhden työmatkan ja sitten maaliskuun alusta luovutan avaimet. Toki teemme Jarkon kanssa tiivistä yhteistyötä jatkuvilla tapaamisilla mutta päivittäisen työn vastuu siirtyy nyt kokonaan hänelle ja toimiston muulle henkilökunnalle. Toki tapaamme taas liiton kevätkokouksessa 5.4.

Uskallan väittää, että venealalla on Suomessa yhteishenki, jota monella muulla alalla kadehditaan. Sen ylläpitäminen ja rakentaminen on kunkin omalla vastuulla. Kun tuo henki on kunnossa saadaan aikaiseksi asioita kuten vaikka tuo veron kaataminen.

Minä en ole surullinen siitä, että yhteinen aikamme tässä muodossa loppuu. Olen iloinen siitä, että se on ollut.

Kiitos

Jouko Huju (direktor emeritus)

Suomi