Finnboat

Järjestyksessä 26. Finnboat Floating Show järjestetään Nauvossa 8.-12.6.2020 ja se on kestoltaan viisipäiväinen. Päivät jakautuvat seuraavasti:

– ensimmäisenä päivänä (ma) toimittajat saapuvat, tervetuliaisillallinen
– toisena päivänä (ti) koeajolegit 1-7
– kolmantena päivänä (ke) koeajolegit 8-14
– neljäntenä päivänä (to) koeajolegit 15-21, läksiäisillallinen
– viidentenä päivänä (pe) toimittajien paluulennot aamusta alkaen, ei yhteistä ohjelmaa. Tapahtuma päättyy.

Kansainvälisen lehdistön ensi vuoden kalenterit täyttyvät jo kovaa vauhtia. Tästä syystä kutsut ensi kesän Floating Show -tapahtumaan on hyvä lähettää heti tammikuussa. Toimittajien kiinnostus tapahtumaa kohtaan ja ilmoittautuminen riippuu kuitenkin hyvin paljon siitä, mitä testattavaa Floating Show’ssa on.

Tapahtuman kustannukset per koeajoille osallistuva vene olivat ilman vientitukea vuonna 2018 yhteensä 3150,00 euroa, kun osallistuvien veneiden määrä oli yhteensä 33 kpl. Tämän kustannuksen lisäksi tulivat luonnollisesti kunkin yrityksen omat majoituskulut sekä testiveneiden bensakulut. Osallistumismaksu kattaa aina tapahtuman järjestelyt, toimittajien matka- ja majoituskulut sekä toimittajien ja yritysedustajien kaikki ohjelman mukaiset ruokailukulut.

Myös pienveneet (eli veneet jotka eivät osallistu koeajolegeille) voivat osallistua tapahtumaan ja niitä voi esitellä Nauvon satamassa. Näiden veneiden osallistumismaksu on luonnollisesti koeajoveneitä pienempi.

Vientituki anotaan nyt Business Finlandilta ja tukimenettely on muuttunut jonkin verran. Alustavan tiedon mukaan tuki pk-yrityksille olisi 50 % ja isoille yrityksille 40 % osallistumismaksusta. Tukimenettelystä Floating Show’n tapauksessa käydään kuitenkin vielä lähemmät keskustelut Business Finlandin kanssa ja asiaan palataan myöhemmin keväällä.

Tarvikevalmistajatkin voivat osallistua Floating Show’hun edellyttäen, että esiteltävät tarvikkeet on valmistettu Suomessa. Tarvikevalmistajien osallistumisen muodosta ja osallistumismaksun suuruudesta päätetään vielä erikseen. Ja muistattehan myös, että kaikkien koeajoveneiden osallistuminen edellyttää niinikään, että veneet on valmistettu Suomessa.

Pyydän ilmoittautumiset Floating Show’hun sähköpostitse lena@finnboat.fi MAHDOLLISIMMAN PIAN. Ilmoittakaa myös, kuinka monta venettä aiotte tuoda tapahtumaan. Ilmoittakaa myös merkit ja mallit, jos ne ovat jo tiedossa.

Pikaisia vastauksia odotellen,

Lena

Suomi