Finnboat

Hallituksen tuore yleisötapahtumia koskeva linjaus ja nopeasti muuttuva COVID-19 (koronavirus) tilanne aiheuttaa juuri nyt paljon kysymyksiä, joihin me Finnboatissa pyrimme saamaan vastauksia ja miettimään tarvittaessa vaihtoehtoisia toiminta -ja toteutustapoja.

Koska Maailman terveysjärjestö WHO ei tällä hetkellä suosittele erityisiä toimia matkailijoille eikä rajoituksia matkustamiseen tai kansainväliseen kauppaan, Finnboatin kaikki tämän vuoden tulevat tapahtumat ovat edelleen työn alla ja toteutumassa (2.4. kevätkokous, 15.-16.5. Suuri Koeajopäivä, 8.-12.6. Finnboat Floating Show ja 13.-16.8. Uiva Flytande).

Kaikissa kokouksissamme ja tapahtumissamme noudatamme alla olevaa ohjeistusta:

Miten suojaat itseäsi?

– Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti, kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut

– Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.

– Vaihda kotona käsipyyhkeitä usein ja käytä kodin ulkopuolella kertakäyttöpyyhkeitä.

– Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

– Vältä suuria väkijoukkoja ja läheistä kosketusta henkilöön, jolla on hengitystieinfektio.

– Julkisilla paikoilla ja väkijoukoissa pidä vähintään metrin etäisyys muihin erityisesti, jos joku yskii tai aivastaa

Miten suojaat muita?

– Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kannattaa pysytellä kotona. Älä mene töihin, kouluun tai harrastuksiin.

– Vältä kättelyä.

– Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.

– Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

– Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita terveyskeskukseen tai sairaalan päivystykseen. Koronavirustartuntaa voit epäillä, jos sinulla on kuumetta, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai hengenahdistusta.

Vältämme turhaa panikointia ja seuraamme tiiviisti eri viranomaisten ja asiantuntijoiden tilanneraportteja ja noudatamme mahdollisissa tulevissa suosituksissamme ja määräyksissämme Suomen valtion, HUSin ja THL:n suosituksia ja määräyksiä.

Lähetämme jäsenistölle tapahtumakohtaisesti kohdennettuja viestejä, niin kevätkokouksen kuin muidenkin tapahtumien osalta jos/kun ohjeistuksia on tarpeen muuttaa. Jos sinulla on kysyttävää tapahtumista, niin laitathan viestiä info@finnboat.fi

COVID-19 (koronavirus)tilanteesta lisätietoja THL:n sivuilta tästä (sivustolla hitautta)

Ohessa liitteenä myös THL:n kuvallisia ohjeistuksia A4 julisteina (su/ru/en), tulosta tarvittaessa vaikkapa työpaikan seinälle.

Suomi