Finnboat

Pohjois-Euroopan suurimpien venemessujen järjestelyt etenevät – olemme rakentamassa uuden ajan turvallista tapahtumaa!

Vene 21 Båt -messut on elämyksellinen ja kaupallinen tapahtuma, jota odottavat niin kävijät kuin mukana olevat yrityksetkin. Me huolehdimme osaltamme, että niin sinun kuin kävijänkin on turvallista osallistua tapahtumaan.

Hyvä ilmanvaihto, isot hallit ja toimivat erikoisjärjestelyt takaavat turvalliset Vene 21 Båt -messut Messukeskuksessa. Vastuullisena järjestäjänä Messukeskus seuraa viranomaisten ohjeita tarkasti ja toimii niin, että sekä näytteilleasettajilla että kävijöillä on turvallista olla venemessuilla.

Milloin päätetään, järjestetäänkö vai siirretäänkö messut?

Näyttelytoimikunta, johon kuuluu Finnboat ry:n ja Messukeskuksen edustajia, on päättänyt, että venemessut järjestetään ottaen huomioon viranomaisten ohjeistukset. Messukeskus voi järjestää tapahtuman turvallisesti, joten ei ole tarvetta siirtää venemessuja. Suomen tämänhetkinen koronatilanne ei myöskään anna syytä tehdä toisenlaista päätöstä.

Mitä jos viranomaiset päättävät viime hetkessä kieltää tapahtumat, kuten Southamptonissa tai Ranskassa kävi ja meille tulee rakentamiskuluja ilman messutuottoja?

Southamptonissa päätöksen teki kaupunki. Helsingin kaupungille on hyvin tärkeä, että kaupungissa järjestetään turvallisia tapahtumia ja siksi yhteistyömme kaupungin kanssa on hyvin tiivis, joten emme näe tällaista riskiä.
Suomen viranomaiset tekevät tapahtumarajoituksista päätöksiä aina edellisen kuukauden alussa, joten emme näe riskiä viime hetken peruutukselle.

Tällä hetkelläkin messujen järjestäminen Messukeskuksessa on mahdollista, sillä Messukeskuksessa toteutuvat kaikki määräykset ja suositukset. Vierailu messuilla on jopa turvallisempaa kuin kauppakeskuksessa käynti.

Kysymyksiä silti herää. Tässä vastauksia:

Miten varmistetaan henkilökunnan ja näyttelyvieraiden turvallisuus?

Venemessuilla on kyse satunnaisista kohtaamisista, jolloin altistumisaika on aina lyhyt. Mikäli tarve vaatii, suosittelemme tai edellytämme kasvomaskin käyttöä. Messuhalleissa on tarpeellinen määrä käsidesipisteitä. Opastamme tehokkaasti kävijöitä ja näytteilleasettajia oikeanlaisiin kohtaamisiin.

Tilat ovat toimivat.

Venemessuilla on käytössä kaikki Messukeskuksen 7 hallia, joiden ilmastointi on huippuluokkaa. Parhaimmillaan hallikorkeus on 14 metriä ja vaihtoilma puhalletaan suoraan ulos hallista. Kulkureitit ovat leveät ja teemme opastusta kulkusuuntiin halleissa ja sisääntuloissa.

Venemessujen kävijät jakautuvat 10 päivälle.

Kannustamme kävijöitä tulemaan arkipäivinä. Voimme myös tarpeen vaatiessa rajata kävijämäärää myymällä tietyn määrän lippuja päivässä. Yksi henkilö tarvitsee turvalliseen vierailuun 7 neliömetriä. Kun käytössä on 53 100 m2, niin päivässä venemessuilla voisi olla 20 226 henkilöä (keskimäärin venemessuilla vietetty aika kolme tuntia). Vuonna 2020 suurin päivittäinen kävijämäärä oli 15 546.

Turvallisuus veneissä:

Kosketuspintoja desinfioidaan, veneisiin tutustutaan vain oman ryhmän kanssa ja hyttiveneissä pidetään ikkunat ja luukut auki.

Maailmalla on kävijämäärät pudonneet pahimmillaan puoleen – mikä on venemessujen arvio?

Euroopassa on lukuisia kansainvälisiä messuja, joihin jää tulematta parhaimmillaan 20 % pelkästään ulkomaalaisten kävijöiden poisjäännin takia. Helsingin Vene Båt -messut on ennen kaikkea kansallinen tapahtuma, joten kävijämäärien laskun uskotaan olevan maltillinen.

Venealan kysyntä on ennätystasolla matkailurajoitusten takia. Rajoitukset jatkuvat, joten kuluttajilla on edelleen suuri tarve päivittää mökki-, retki- ja matkaveneitänsä. Tämän lisäksi käytettyjen veneiden kauppa on ollut ennätysvilkasta, mikä johtaa väistämättä uusien omistajien tekemiin tarvike- ja varustehankintoihin ennen ensi kauden alkua.

Uskomme, että Vene 21 Båt -messut saa erityisesti liikkeelle ostajat. Kävijämäärä tulee varmasti hiukan laskemaan, mutta tuo paikalle kaupallisesti oikeanlaisia kävijäitä.

Jos et ole vielä toiminut, nyt aika hoitaa messuosallistuminen ja osastoasiat kuntoon. Autamme mielellämme. Ota yhteyttä!

https://vene.messukeskus.com/

Tomi Frick
myyntipäällikkö
tel:+358 40 777 9996
tomi.frick@messukeskus.com

Risto Wuolle
myyntipäällikkö, tarvikehallit
tel:358 400 970 788
risto.wuolle@messukeskus.com

Suomi