Finnboat

Asiantuntijamme Markku Hentinen (Marine Mentors Oy) käy 9.3. klo 9.100-10.00 webinaarissa läpi huvivenedirektiivin uusintaprosessin aikataulun ja ehdotetut muutokset aihealueittain:

1) veneiden suunnittelukategoriat
2) haihtuvien päästöjen vähentäminen
3) kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen
4) muut ehdotukset

Osallistu, opi ja vaikuta!

Ilmoittaudu mukaan 5.3. mennessä tästä

Kaksi tapaa osallistua webinaariin:

Kun avaat sinulle myöhemmin lähettämämme kalenterikutsun ja valitset Liity Microsoft Teams -kokoukseen, avautuu verkkosivu, jossa näet kaksi vaihtoehtoa: 1) Lataa Windows-sovellus tai 2) Liity verkossa.

Mikäli osallistut käyttämällä/lataamalla Teams sovelluksen laitteellesi, on se hyvä ladata omaan laitteeseen etukäteen, koska webinaarin järjestäjillä ei ole mahdollista neuvoa ohjelman käytössä kokouksen alkaessa.

Jos liityt verkossa, käytät osallistumiseen sovelluksen sijaan laitteesi verkkoselainta. Selain saattaa kysyä, saako Teams käyttää laitteesi mikrofonia ja kameraa. Salli se, jotta sinut tarvittaessa nähdään ja kuullaan kokouksessa. Huomioi/tarkasta etukäteen myös mahdolliset selainkohtaiset ääni- ja kamera-asetukset.

Suosittelemme, että liityt noin 10 minuuttia ennen webinaarin alkua, jotta ehdit testata yhteyden ja toimivuuden.

Vinkkejä sujuvaan osallistumiseen:

Laita laitteesi ääni- ja kamera-asetukset kuntoon ennen kuin liityt webinaariin.
Muista sulkea laitteesi 1) kamera ja 2) mikrofoni (Teams suosittelee automaattisesti liittymään mykistettynä, kun kokoukseen on jo liittynyt yli viisi henkilöä).

Sovelluksessa ratas-ikonin takaa löydät lisää asetuksia, ja voit mm. varmistaa etukäteen, että esimerkiksi äänilähteenä käytetään kuulokkeidesi mikrofonia.
Pidä laitteesi kamera suljettuna koko webinaarin ajan. Mikrofoni laitetaan päälle vasta, kun pyydetään puheenvuoroa (puheenvuoroa pyydetään klikkaamalla Teams-sivulla olevaa käden kuvaa).

Huomioi etukäteen myös eri laitteiden mahdolliset erot käyttöliittymissä (pöytäkone, kannettava tietokone, mobiililaitteet), esim. ratasikoni saattaa löytyä hieman eri paikoista.

Muista myös pitää laitteesi ja käyttämäsi sovelluksen yleiset päivitykset ajan tasalla, jotta vältyt mahdollisilta eri ohjelmistoversioiden aiheuttamilta käyttöongelmilta. Mikäli laitteesi tai sovelluksesi ei jostain syystä toimi ennen webinaaria/sen aikana, niin yleensä sammutus ja uudelleenkäynnistys auttaa. Voit tarvittaessa myös poistua ja palata takaisin webinaariin saamasi kalenterikutsun linkin kautta.

Lisäohjeita Teamsin käyttöön löydät täältä

Suomi