Finnboat

Etelä-Suomen AVI ei päättänyt uusista kokoontumisrajoituksista ja jatkamme lähes loppuunmyydyn Helsingin Uivan järjestelyjä Tartuntalain ja viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti. Teltat ovat loppuunmyytyjä ja laitureissa on vain hajapaikkoja jäljellä.

Ulkoilmatapahtumat ja erityisesti rauhalliset messutapahtumat ovat alhaisimman riskin tapahtumia, jotka voidaan toteuttaa ottaen huomioon tarkennetut hygienia- ja turvaväliohjeistukset. Pursiseura HSK:n yli 2 hehtaarin kokoinen satama-alue tarjoaa erinomaiset puitteet koronaturvallisen ulkoilmatapahtuman järjestämiselle.

Tartuntatautilain 58 c §:n mukaisesti ulkoilmatapahtumia on mahdollista toteuttaa tehostetuin hygieniatoimin ja turvavälein. Etelä-Suomen AVI:lla on mahdollisuus tartuntatautilain 58 d §:n mukaisesti tehdä toimialueellaan päätös, jonka mukaan yleisölle avoimien tilojen käyttö on järjestettävä siten, että tapahtumaan osallistuvien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Päätöksestä on käytävä ilmi miten toimija voi velvollisuutensa täyttää toimintansa erityispiirteet huomioiden.

Jatkamme keskusteluja viranomaisten kanssa vielä mahdollisista viime hetken tarkennuksista ohjeisiin.

Suomi