Finnboat

RAI Amsterdamin viime viikolla alan lehdistölle lähettämän tiedotteen mukaan METS-messujen järjestelyt etenevät ja paikalliset viranomaiset ovat antaneet RAI’lle luvan järjestää messuja/tapahtumia (joista ensimmäinen alkaa jo huomenna 8.9.). METS-messujen toteutuksessa noudatetaan viranomaisten ohjeita, jotka annetaan 17.9. Tämän hetken tietojen mukaan siis METS järjestetään noudattaen 1,5 m turvavälejä. On luultavaa, että uudet määräykset helpottuvat vielä nykyisistä. Toteutettiinhan Amsterdamissa viime viikonloppuna F1-kisat, jossa kävijöitä oli 70 000 henkilöä.

Korkean riskin maista tuleville METS-kävijöille ja -näytteilleasettajille RAI Amsterdam on luvannut tarvittaessa toimittaa Hollannin maahantuloviranomaisten hyväksymän kutsukirjeen, jolla voi perustella tarpeellisuuden matkustaa messuille.

Muistakaa myös, että ilmoittautuminen DAME Award -kilpailuun menee umpeen 17.9.

Oheisena vielä ICOMIA:n tiedote lyhennettynä:

At ICOMIA and RAI Amsterdam, we are looking forward to meet in person again in November – it is going to happen and it is coming closer! I assume many will have seen RAI Amsterdam’s release from last week which was circulated in the industry press. This release confirmed the local authorities approval for RAI to hold shows again (and due to open its doors this Wednesday for its first show), but also indicating an announcement the week commencing 20 September on how METSTRADE will go ahead. This is in anticipation of the Dutch Government issuing new guidance on 17 September. Under current measures, METSTRADE has the go-ahead with a 1.5m distancing rule. The expectations are that restrictions are most likely to be relaxed (notably, there was a mass-event in the Netherlands this weekend with the F1 race attended by 70,000).

For exhibitors and visitors in countries considered high-risk we also understand that RAI Amsterdam is available to issue invitation letters which are accepted by Dutch immigration authorities as proof of essential travel.

Please note also that the DAME award deadline is closing on 17 September.

Suomi