Finnboat

Hyvät vene- ja tarvikevalmistajat,

Finnboat Floating Show, suomalaisten veneiden testitilaisuus ja venetarvikkeiden esittely kansainväliselle lehdistölle, on vanhin edelleen järjestettävistä Finnboatin vienninedistämistapahtumista. Se on järjestetty yhtäjaksoisesti (koronataukoa lukuunottamatta) jo vuodesta 1972. Nyt kesäkuussa on vuorossa järjestyksessä 26. isojen veneiden Floating Show -tapahtuma ja se järjestetään 13.-17.6.2022 Nauvossa, tukikohtana Hotelli Strandbo.

Edelliseen tapahtumaan vuonna 2018 osallistui kaikkiaan 47 lehtimiestä 22 maasta ja mukana oli 11 venevalmistajaa yhteensä 34 moottoriveneellä ja 2 tarvikevalmistajaa.

Jotta pääsisimme aloittamaan tapahtuman suunnittelun ja mikä tärkeintä, lähettämään kutsut lehtimiehille hyvissä ajoin, tarvitsemme mahdollisimman pian alustavan tiedon tapahtumaan osallistuvista uutuusveneistä ja muista tuotteista. Tämän perusteella yksittäiset lehtimiehet päättävät, tulevatko he tapahtumaan vai eivät.

Tapahtuma järjestetään siis Nauvossa ja sitä ympäröivässä saaristossa 13.-17.6. siten, että toimittajien saapuminen ja tervetuliaisilta on maanantai 13.6, testipäivät ovat 14,15. ja 16.6. ja lähtö pois on 17.6. aamulla.

Tapahtuman kustannusrakenne on suunnilleen sama kuin edellisellä kerralla ja tämänhetkisten tietojen perusteella oletamme, että yhden veneen osallistumismaksu on noin 3500 euroa brutto riippuen siitä, mikä on tapahtuman veneiden ja osallistuvien henkilöiden kokonaismäärä.

Business Finlandin vientitapahtumia koskevat ehdot tämän tyyppisistä tapahtumista ovat muuttuneet ja niistä tulee tarkemmat ohjeet kaikille osallistujille vielä. Periaatteessa tuki tapahtumaan haetaan yrityskohtaisesti siten, että Finnboat lähettää jokaiselle yritykselle tarjouksen tapahtumaan osallistumisesta ja sen kustannuksista ja yritys sitten hyväksyy tai hylkää tarjouksen ja lähettää itse sitä koskevan tukihakemuksensa Business Finlandiin.

Pyydämme niitä yrityksiä, jotka osallistuvat tapahtumaan, _ilmoittamaan sähköpostitse lena(at)finnboat.fi mahdollisimman pain osallistuvien uutuusveneiden nimet (merkki ja malli)._ Kertokaa viestissä myös, mitkä veneistä ovat ns. varmoja tapauksia ja mitkä vielä alustavia. Jos veneiden mallit eivät ole vielä ole tiedoissa, laittakaa arvio osallistuvien veneiden määrästä.

Pikaisia vastauksia odotellen,

Lena Mickelsson-Ouru

Suomi