Finnboat

Vesikulkuneuvojen määrä rekisterissä kasvaa – veneet vaihtavat yhä useammin omistajaa

Veneily on kasvattanut suosiotaan korona-aikana, mikä näkyy myös Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin liikenneasioiden rekisterissä vesikulkuneuvojen määrän kasvuna. Vuoden 2022 alussa rekisterissä oli yhteensä 231 599 vesikulkuneuvoa. Rekisterissä olevien veneiden määrää lisää uusien veneiden myynti ja käytettynä maahantuodut veneet. Yleisin vesikulkuneuvotyyppi on moottorivene, mutta vesiskootterien suosio jatkuu edelleen. Traficomin Digikaistalla vesikulkuneuvon rekisteröinti onnistuu helposti sähköisesti.

Yleisin vesikulkuneuvotyyppi rekisterissä on moottorivene, ja niitä on rekisterissä 88 %. Vaikka uusia purjeveneitä on viime vuosina myyty vähän, rekisterissä toiseksi yleisin venetyyppi on purjevene. Vesikootterien suosio on kasvanut voimakkaasti ja niiden osuus uusista myydyistä vesikulkuneuvoista on noin neljännes.

”Vesikootterien osuus kaikista rekisteröidyistä vesikulkuneuvoista onkin lisääntynyt, ja tällä hetkellä ne ovat kolmanneksi yleisin vesikulkuneuvotyyppi rekisterissä. Kehityksen jatkuessa nykyisenä vesiskoottereita on pian vesiliikenteessä yhtä paljon kuin purjeveneitä”, kertoo erityisasiantuntija Mika Idman.

Lue Traficomin koko tiedote tästä.

Suomi