Finnboat

Opas veneen sähköjärjestelmästä päivittyi erityisesti akkujen osalta

STEK ry:n Sähkö ja vene -oppaasta on julkaistu jo viides, osin uudistettu painos. Tuore Sähkö ja vene – uudistettu painos 2022 sisältää paljon uutta tietoa erityisesti akuista. Veneilyssäkin suosiotaan kasvattaneissa litiumioniakuissa on monia hyviä puolia, mutta niihin liittyy myös asioita, joita on hyvä huomioida. Oppaan päivitetyssä osuudessa käydäänkin läpi uuden akkutyypin käyttöönottoon liittyviä asioita.

Oikein mitoitettu ja hyvin toimiva sähköjärjestelmä veneessä on turvallisen ja mukavan vesillä liikkumisen edellytys. Veneiden varustelutaso on kasvanut huimasti, ja litiumioniakut ovat lisänneet suosiotaan myös veneilykäytössä. Sähkö ja vene – Uudistettu painos 2022 sisältääkin päivitettyä tietoa erityisesti akkuihin ja niiden valintaan liittyvään problematiikkaan. Asiantuntijana päivityksessä on ollut pitkän venealan kokemuksen omaava Juha Tähti.

Lue koko STEK ry:n tiedote tästä tästä

Lue Sähkö ja vene – uudistettu 2022 painos tästä.

Sähkö ja vene -opasta tukee hyvin STEK.fi – verkkopalvelussa toimiva ilmainen Veneilijän sähkölaskuri.

Suomi