Finnboat

Suomalaiset venevalmistajat esittelevät erittäin laajaa venetarjontaansa Düsseldorfissa 21. tammikuuta aukeavilla boot 2023 -venemessuilla. Messujen suureen moottorivenehalliin on koottu peräti 11 suomalaismerkin veneitä monikäyttöisistä pienistä avoveneistä suuriin luksusluokan moottoriveneisiin.

”boot Düsseldorf on maailman tärkein veneilytapahtuma ja tuomme siellä todella merkittävällä panoksella esille Suomea veneilyn suurvaltana”, Venealan keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo sanoo.

Pääosin bowrider-tyyppisiä avoveneitä ja veneretkeilyyn sopivia daycruisereita esittelevät AMT, Buster, Cross, Finnmaster, Husky, Yamarin ja Quarken. Suuret matkaveneet löytyvät puolestaan Grandezzan, Nord Starin, Sargon ja Targan osastoilta. Finnboatin jäsenistä messuilla ovat lisäksi mukana mm. Nautor’s Swan, Aquador, Flipper, XO ja Axopar sekä sähkömoottorivalmistaja Oceanvolt.

Veneala työllistää Suomessa noin 3500 henkeä ja Finnboatin jäsenyritysten liikevaihto on lähes miljardi euroa. Suomessa valmistetuista veneistä menee vientiin lähes 80 prosenttia.

Lue koko tiedote STT:n sivuilta

Suomi